Mainos

Thaimaan oppositio aloitti liikenteen tukkimisen Bangkokissa

Thaimaassa opposition mielenosoittajat ovat alkaneet tukkia tärkeimpiä risteyksiä Bangkokissa. Suomen suurlähettilään mukaan kaupungissa on rauhallista.

Ainakin seitsemän suurta risteystä on jo tukittu, ja mielenosoittajat rakentavat koko ajan lisää barrikadeja muihin liikenteen solmukohtiin.

Yhdysvaltojen suurlähetystön tuntumassa satakunta mielenosoittajaa istui kadulla estäen liikenteen.

– Minua ei pelota. Olemme tulleet tänne ilman aseita, vakuutti kadulla kykkivä Som Rodpai, 64.

Oppositio haluaa saada pääministeri Yingluck Shinawatran luovuttamaan vallan välittömästi opposition edustajille. Yingluckin hallitus on jo eronnut, ja pääministeri on määrännyt ennenaikaiset vaalit pidettäväksi helmikuussa.

Oppositiolle tämä ei riitä, koska pääministerin puolue todennäköisesti voittaisi vaalit. Oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban mukaan Yingluckin hallinto toimii pelkästään maapaossa olevan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sätkynukkena.

Bangkokiin on määrätty yli 18 000 sotilasta ja poliisia levottomuuksien varalta.

– Thaimaan mielenosoitukset ovat toistaiseksi sujuneet rauhallisesti, vaikka Bangkokissa on erittäin paljon ihmisiä, sanoo Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Kirsi Westphalen.

Westphalen muistuttaa, että kaupungissa ei kannata turhaan mennä mielenosoitusalueille, eikä pimeän tultua liikkua lainkaan. Suurten väkijoukkojen ollessa liikkeellä kannattaa varoa myös taskuvarkaita.

Liikenne pääkaupungissa on sujunut välttävästi, paljolti toimivien ilmaratayhteyksien ansiosta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.