Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Thai-ruokaa 12.7.2001

Julkaistu 12.07.2001 11:43

toim. Sari-Leena Heilanen

Kesäkeittiössä valmistuu maukas ja eksoottinen thaimaalainen ruoka Teng ja Harri Haataisen johdolla

PAD PAK RUAM (paistettuja vihanneksia osterikastikkeessa)

1/2 paprika
2 tomaattia
1 dl paloiteltua kukkakaalia
2 rkl silputtua sipulia
1 porkkana
1 dl paloiteltua parsakaalia
8 sokerihernettä tai lumihernettä
8 pikkumaissia
1 rkl valkosipulia

maustamiseen:
2rkl öljyä
2rkl osterikastiketta
1 rkl mietoa soijaa
1 tl Nam plan- kalakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl vettä
valkopippuria

1. Laita pannulle öljyä ja valkosipulit. Lisää kaikki muut vihannekset paloiteltuna pannulle, paitsi tomaatti. Anna paistua noin 3-5 minuuttia samalla käännellen. 2. Mausta vihannekset soijalla, osterikastikeella, kalakastikeella, sokerilla ja vedellä. Anna paistua vielä parsen minuuttia, jonka jälkeen lisää lohkotut tomaatit. 3. Laita vihannekset vadille ja mausta lopuksi pippurilla. Tämä lisäke sopii hyvin tarjottavaksi lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan riisin kera.



KAI PAD BAI KRAPRAO (kanaa yrteillä ja mausteilla)


200g broileria suikaleina
2 rkl silputtua sipulia
1/2 tl chiliä
1 rkl valkosipulia
7-10 lehteä thaibasilikaa
2 rkl öljyä
1 rkl osterikastiketta
1 rkl Nam plan- kalakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl vettä
lisäkkeeksi nuudeleita

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita valmiit nuudelit laakealle vadille odottamaan lihan valmistumista.
2. Paista öljyssä murskattu valkosipuli, silputtu keltasipuli ja paloiteltu chili. Lisää broilerisuikaleet ja paista noin 5 minuuttia.
3. Lisää mausteet: osterikastike, kalakastike, sokeri ja vesi. Anna maustua pannulla noin pari minuuuttia ja lisää pannulle lopuksi tuoreet basilikan lehdet. Kumoa maustetut broilerit keitettyjen nuudeleiden päälle ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalleVappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan

  • 11:46
    Asuminen

    Vantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"

  • 08:15
    Lääkkeet

    Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalle

  • 06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?