toim. Sari-Leena Heilanen
Kesäkeittiössä valmistuu maukas ja eksoottinen thaimaalainen ruoka Teng ja Harri Haataisen johdolla
PAD PAK RUAM (paistettuja vihanneksia osterikastikkeessa)
1/2 paprika
2 tomaattia
1 dl paloiteltua kukkakaalia
2 rkl silputtua sipulia
1 porkkana
1 dl paloiteltua parsakaalia
8 sokerihernettä tai lumihernettä
8 pikkumaissia
1 rkl valkosipulia
maustamiseen:
2rkl öljyä
2rkl osterikastiketta
1 rkl mietoa soijaa
1 tl Nam plan- kalakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl vettä
valkopippuria
1. Laita pannulle öljyä ja valkosipulit. Lisää kaikki muut vihannekset paloiteltuna pannulle, paitsi tomaatti. Anna paistua noin 3-5 minuuttia samalla käännellen. 2. Mausta vihannekset soijalla, osterikastikeella, kalakastikeella, sokerilla ja vedellä. Anna paistua vielä parsen minuuttia, jonka jälkeen lisää lohkotut tomaatit. 3. Laita vihannekset vadille ja mausta lopuksi pippurilla. Tämä lisäke sopii hyvin tarjottavaksi lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan riisin kera.