Thai-ruokaa 12.7.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Kesäkeittiössä valmistuu maukas ja eksoottinen thaimaalainen ruoka Teng ja Harri Haataisen johdolla

PAD PAK RUAM (paistettuja vihanneksia osterikastikkeessa)

1/2 paprika
2 tomaattia
1 dl paloiteltua kukkakaalia
2 rkl silputtua sipulia
1 porkkana
1 dl paloiteltua parsakaalia
8 sokerihernettä tai lumihernettä
8 pikkumaissia
1 rkl valkosipulia

maustamiseen:
2rkl öljyä
2rkl osterikastiketta
1 rkl mietoa soijaa
1 tl Nam plan- kalakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl vettä
valkopippuria

1. Laita pannulle öljyä ja valkosipulit. Lisää kaikki muut vihannekset paloiteltuna pannulle, paitsi tomaatti. Anna paistua noin 3-5 minuuttia samalla käännellen.
2. Mausta vihannekset soijalla, osterikastikeella, kalakastikeella, sokerilla ja vedellä. Anna paistua vielä parsen minuuttia, jonka jälkeen lisää lohkotut tomaatit.
3. Laita vihannekset vadille ja mausta lopuksi pippurilla. Tämä lisäke sopii hyvin tarjottavaksi lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan riisin kera.

KAI PAD BAI KRAPRAO (kanaa yrteillä ja mausteilla)


200g broileria suikaleina
2 rkl silputtua sipulia
1/2 tl chiliä
1 rkl valkosipulia
7-10 lehteä thaibasilikaa
2 rkl öljyä
1 rkl osterikastiketta
1 rkl Nam plan- kalakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl vettä
lisäkkeeksi nuudeleita

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita valmiit nuudelit laakealle vadille odottamaan lihan valmistumista.
2. Paista öljyssä murskattu valkosipuli, silputtu keltasipuli ja paloiteltu chili. Lisää broilerisuikaleet ja paista noin 5 minuuttia.
3. Lisää mausteet: osterikastike, kalakastike, sokeri ja vesi. Anna maustua pannulla noin pari minuuuttia ja lisää pannulle lopuksi tuoreet basilikan lehdet. Kumoa maustetut broilerit keitettyjen nuudeleiden päälle ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat