Mainos

Teuvon suunnitelma: Juusintie

Mahtavan upea harkkotalo, hienolla tontilla. Talo sinänsä on mahtava näky, mutta viimeisteltävää löytyy jo heti ensi silmäyksellä. Ulkorappuset ovat keskeneräiset sekä myös kaiteet ja yläkerran parvekkeen verhous. Takapiha näyttää siltä, että tontille on rakennettu uusi talo, mutta vanha aita on unohtunut, se pitää maalata ja poistaa ristikko. Siis ensimmäiset korjaukset löytyivät ulkoa.

Rappuset kaakeloitiin loppuun asti ja uudet kaiteet, parvekkeen alapuolen verhoilu sekä pihan istutukset laitettiin kuntoon. Tämän talon piha ja julkisivu ovat tärkein käyntikortti.

Sisälle päästyäni ajattelin, että täällä ei tarvitse tehdä mitään. Oli muuten sen verran hienot huonekalut ja verhot. Hetken kierrettyäni kuitenkin alakerta alkoi tuntua hieman liian askeettiselta ja pliisulta, jotain puuttui. On tärkeää, että asunto on niin kodikas, että sieltä ei halua lähteä pois ja että asunnon väritys on helppo uudelle ostajalle.

Koska sisääntulo ja ensivaikutelma on tärkeä, päätin muodostaa olohuoneesta asunnon sydämen ja lisätä sisustukseen syvän punaista väriä. Verhot ja huonekalut sekä lamput hain Ikeasta. Kaksi upeaa maljakkoa sekä vadin hain Iskusta. Lisäämällä kontrasteja sain olohuoneeseen lisää eloa ja lämpöä. Myös lisäämällä lukulampun sohvan viereen, saatiin sohvalle mukava oleskelu- ja lukupaikka.

Ruokailutila sai uuden elämän tummalla tasolla sekä mahtavalla peilillä. Muuten alakerta olikin valmis, vain muutamia listoituksia lisättiin ja korjattiin.

Yläkertaan menevien rappusten välikerroksen seinä sai lisää eloa, kun siihen maalattiin ikkunan ympärille kehykset Tikkurilan maaleilla, ulompi kehys F484 ja sisempi K484. Yläkertaan ei tarvinnut hankkia uusia huonekaluja. Poikien huone sai uuden värin ikkunaseinään, vaaleansinisen Tikkurilan sävyn J435.

Aulasta tyhjennettiin liiat tavarat pois. Sohva löysi uuden paikan, jotta hienot lasitiiliseinät saatiin näkyviin. Pallolamput otettiin pois, ne olivat tilaan liian isot. Yhden lampuista siirsin toiseen lastenhuoneeseen ja koristelin sen tekemilläni numeroilla ja kirjaimilla!

Lopuksi kruunasin tämän kaiken kukkasilla sekä vihreillä omenoilla, jotka asettelin alakertaan. Ideat väreihin lähti isäntäväen tauluista ja jo olevista huonekaluista. Lopputulos on tyylikäs ja mahtava!

(Pientä pintaremonttia 21.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.