Tesoman murhasta epäilty passitettiin mielentilatutkimukseen – "Olosuhteisiin nähden hän voi kohtuullisen hyvin"

2:34

Tampereen Tesomalla vuosia sitten tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty mies määrättiin tänään mielentilatutkimukseen. Asiaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkuiltapäivästä.

Epäilty ei ollut itse paikalla istunnossa.

– Puolustus pyysi epäillyn määräämistä mielentilatutkimukseen ja oikeus suostui siihen, epäillyn asianajaja Arno Miettinen kertoo.

Miehelle tehdään nyt mielentilatutkimus ennen oikeudenkäyntiä, joka on tarkoitus järjestää syksyllä.

– En tiedä millainen jono mielentilatutkimukseen on ja tutkimus itsessään kestää jonkin aikaa, mutta ajatus on, että mielentilatutkimus on käytettävissä kun oikeudenkäynti alkaa, Miettinen sanoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:25

Tunnusti itse henkirikoksen

Poliisi on kuulustellut murhasta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä tamperelaismiestä useita kertoja kiirastorstain jälkeen, jolloin hän itse ilmoittautui poliisille ja tunnusti henkirikoksen.

– Esitutkinta on varsin pitkällä. Päämieheni on edelleen kertonut asioista kuulusteluissa varsin avoimesti ja hän on ollut yhteistyökykyinen. Olosuhteisiin nähden hän voi kohtuullisen hyvin, Miettinen kertoo.

Mies puukotettiin tupakanhakureissulla

Murhaepäily liittyy puukotukseen joulukuussa 2014. Nelikymppinen mies oli tapahtuma-aikaan tupakanhakureissulla. Hänet löydettiin kuolleena Tesoman valtatien kevyen liikenteen väylältä hieman aamukuuden jälkeen 29. joulukuuta 2014.

Henkirikos oli pimeänä useita vuosia, kunnes tamperelaismies ilmoittautui poliisille selvittääkseen asiaa. 

Epäilty on poliisin mukaan kertonut tapahtuneesta asioita, jotka vain tekijä voi tietää. Miehen dna-näyte täsmää poliisin hallussa olevaan näytteeseen.

Mies siirrettiin tänään Tampereen poliisivankilasta muualle vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja