Tesloihin tuli uusi "älykäs" toiminto – aiheuttaa pahennusta ja kolhuja parkkipaikoilla

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle

Teslat saivat tuoreessa päivityksessä uuden toiminnon, joka on kuitenkin aiheuttanut harmaita hiuksia parkkipaikoilla.

Teslan autoihin on saatavilla varsin vaikuttava ominaisuus, jonka avulla kuljettaja voi kutsua auton luokseen parkkipaikalla. Viime aikoina itseohjautuvat Teslat ovat kuitenkin aiheuttaneet useita onnettomuuksia, minkä seurauksena Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto on päättänyt kutsua lainsäätäjät koolle. Asiasta uutisoi Reuters.

Smart Summon -niminen ominaisuus julkaistiin viime viikolla osana uusinta ohjelmistopäivitystä. Sen myötä kuljettajat voivat älypuhelinsovelluksen avulla ajattaa autonsa luokseen, mikäli se on 60 metrin säteellä kuljettajasta.

Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin levinnyt videoita Tesloista, jotka törmäävät autotallin seinään tai kolaroivat muiden autojen kanssa julkisella parkkipaikalla. Lisäksi Twitterissä on ollut useita videoita läheltä piti -tilanteista.

Yhtiön mukaan auto kykenee väistämään sen tielle sattuvia esteitä ja pysähtymään tarvittaessa. Käyttäjä voi pysäyttää liikkuvan auton milloin vain vapauttamalla sovelluksessa olevan painikkeen. Yhtiö on kehottanut käyttäjiä varovaisuuteen erityisesti, jos lähettyvillä on liikkuvia autoja, jalankulkijoita tai polkupyöräilijöitä. Vastuu on kuljettajalla, oli hän autossa tai ei.

Sovellus on tarkoitettu ainoastaan yksityisille parkkipaikoille, mutta se ei ole innokkaimpia Tesla-kuskeja estänyt. Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto onkin päättänyt kerääntyä koolle pohtimaan, tulisiko vuosikymmeniä vanhaa lainsäädäntöä uudistaa nyt, kun itseajavat autot tekevät tuloaan.

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan Smart Summon -ominaisuutta oli käytetty ensimmäisten päivien aikana 550 000 kertaa. Sovellus on osa 6 000 euron arvoista lisävarustepakettia, joka sisältää erilaisia itseohjautuvuusominaisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat