Kaksi uutta mallia yhden sijaan – yllättääkö Tesla?

Teslan Model 3:n julkistusta on odotettu pitkään. Nyt näyttää siltä, että samassa tilaisuudessa esitellään myös salaperäinen neljäs malli.

Mikäli Electrek-verkkojulkaisun Seth Weintraubia on uskominen, tullaan Teslan maaliskuisessa julkistamistilaisuudessa näkemään kaksi uutta mallia. Model 3 -nimellä kulkevaa, nimensä mukaisesti Teslan kolmatta kokonaan itsensä kehittämää mallia on odotettu pitkään.

Weintraub viittaa lähteeseen, jonka mukaan Model 3:sta nähtäisiin Hong Kongissa järjestettävässä tilaisuudessa ainakin kaksi eri versiota. 

Model 3 on malliltaan perinteinen sedan. Sen on arvioitu muistuttavan muotoilultaan Model S:ää, mutta olevan kooltaan noin viidenneksen pienempi. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, tullee Model 3 haastamaan BMW:n kolmossarjan ja Mercedes-Benzin C-sarjan.

Toinen, vielä Model 3 -malliakin paremmin varjeltu salaisuus lienee crossover-malli, joka mahdollisesti pohjautuu Model 3:een, mutta muistuttaa muotoilultaan katumaasturia.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi viime lokakuussa, että Teslalta olisi tulossa Model Y -nimeä kantava crossover. Musk taisi kuitenkin katua twiittiään, sillä hän poisti sen hyvin nopeasti.

Teslan Model S on tarjolla myös katumaasturimallisena Model X -mallina, joten ei ole kaukaa haettua, että uusissa malleissa nähtäisiin samanlaista keskinäistä yhtäläisyyttä, mutta aiempaa pienemmässä kokoluokassa.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat