Terroristien hyökkäys hotelliin Somalian Mogadishussa on saatu loppumaan

Terroristijärjestö al-Shabaabin hotellihyökkäys Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on päättynyt, kertoo paikallinen televisioyhtiö SNTV.

SNTV:n mukaan turvallisuusjoukot ovat "neutralisoineet" hotelliin hyökänneet terroristit. Televisioyhtiön mukaan hyökkäyksen tehneet terroristit on ammuttu.

Hyökkäys alkoi eilen illalla. Somalian hallituksen tiedotteen mukaan rantahotelli, johon hyökkäys tehtiin, on suosittu maan viranomaisten keskuudessa.

Poliisin mukaan kuusi siviiliä kuoli ja kymmenen haavoittui  hotellihyökkäyksessä. Poliisin mukaan hyökkäyksessä kuoli myös kolme turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Tietojen mukaan hotellista pelastettiin lukuisia ihmisiä. Silminnäkijät ovat kertoneet kuulleensa hotellilta räjähdyksiä ja ammuskelun ääniä.

Yli 15 vuotta hallitusta vastaan kapinoinut al-Shabaab on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Al-Shabaab on terroristijärjestö al-Qaidan liittolainen.

Vuonna 2020 järjestö hyökkäsi edellisen kerran hotelliin samalla Lidon rannalla. Silloin hyökkäyksessä kuoli kymmenen siviiliä ja yksi poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat