Terrori-iskussa käytetty Renault teki sen ex-omistajasta epäillyn – naapurit kertovat miehen myyneen menopelin jo aikoja sitten

Moskovan terrori-iskusta selvinneet kertovat illasta 1:02
Moskovan terrori-iskusta selvinneet kertovat illasta

Venäläismedia Baza kertoi eilen, että neljä Moskovan perjantaisesta terrori-iskusta epäillyistä olisi Tadzhikistanin kansalaisia. Baza julkaisi epäiltyjen nimet ja kuvat. Nyt yksi epäillyksi nimetyistä sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä terrori-iskun kanssa. Hän arvelee joutuneensa epäillyksi aiemmin omistamansa auton takia.

Venäjän viranomaiset sanovat ottaneensa kiinni 11 Crocus City Hall -konserttisalin terrori-iskusta epäiltyä. Epäselvää kuitenkin on, ovatko neljä tadzhikistanilaista kiinniotettujen joukossa. Miesten osuutta tapahtumiin ei ole pystytty vahvistamaan. Yksi epäillyistä sanoo nyt medialle, ettei ollut lähelläkään terrori-iskun tapahtumapaikkaa.

The Khorasan Diary kertoo viestipalvelu X:ssä, että nuorin epäillyksi nimetyistä Tadzhikistanin kansalaisista, 29-vuotias Rustam Nazarov, kiistää, että hänellä olisi mitään tekemistä terrori-iskun kanssa.

Nazarov sanoo olleensa koko perjantai-illan kotonaan perheensä kanssa Samaran kaupungissa. Samara sijaitsee liki tuhannen kilometrin päässä Moskovasta lähellä Kazakstanin rajaa.

Nazarovin sisar Parvina sanoo medialle veljensä olleen seurassaan illan ja he nauttivat illallista perheensä kanssa.

Nazarov epäilee joutuneensa epäillyksi siksi, että hän omisti aiemmin Renault -merkkisen auton, jolla terrori-iskun tekijöiden epäillään paenneen tekopaikalta. Auto tallentui useisiin valvontakameroiden kuviin. 

Nazarov myöntää, että valvontakameroihin tallentunut Renault oli aiemmin rekisteröitynä hänen nimiinsä. Nazarovin naapureiden mukaan mies myi auton kaksi vuotta sitten. 

Nazarov kertoo ilmoittautuneensa itse poliisille nähtyään kuvansa mediassa epäilyjen listalla. Hänen mukaansa häntä kuullaan nyt todistajana.

Moskovan terrori-iskussa kuoli tämänhetkisen tiedon mukaan 137 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat