Tero Pitkämäki yleisurheilun ansiokunkku ilman kilpailemistakin – aiturinaisissa yllättävä tuloykkönen

Tero Pitkämäki ei vastannut urallaan Seppo Rädyltä saamaansa kritiikkiin:"Olisi hieno päästä Sepon kanssa juttelemaan keihäänheitosta" 3:43
Tero Pitkämäki ei vastannut urallaan Seppo Rädyltä saamaansa kritiikkiin: "Olisi hieno päästä Sepon kanssa juttelemaan keihäänheitosta."

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ei kilpaillut loukkaantumisten vuoksi kertaakaan uransa viimeiseksi jääneellä kaudella 2019, mutta seitsemänkertainen aikuisten arvokilpailumitalisti kasasi kyseisenä vuonna muhkeat 105 595 euron verotettavat tulot.

Pitkämäen kilpakumppani Antti Ruuskanen joutui tyytymään 21 464 euroon. Myös Ruuskasen viime vuodet ovat olleet repaleisia, mutta hän jatkaa edelleen uraansa. Ruuskanen on saavuttanut kolme aikuisten arvokilpailumitalia.

Kahtena viime vuonna naisaiturit ovat kuuluneet Suomen yleisurheilukesän seuratuimpiin urheilijoihin. Suomalaismenestyjien kärkikolmikosta Nooralotta Neziri sai 33 877 euron verotettavat tulot, mutta vuoden 2019 aidatun ratasuoran Suomen mestari Reetta Hurske tyytyi 14 950 euroon ja Suomen ennätysnainen Annimari Korte 10 078 euroon.

Aiturinaisista kärkinimeksi nousi hieman yllättäen Lotta Harala 71 365 euron ansioillaan. Sosiaalisen median tilejään ahkerasti päivittävä Harala maksoi kuitenkin mätkyjä reilun 22 000 euron edestä. 

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sai 2 897 euron verotettavat tulot. 

Urheilijoiden tuloja vertailtaessa on otettava huomioon urheilijoiden mahdollisuus rahastoida tulojaan. Urheilijoilla on oikeus siirtää urheilutuloistaan verovapaasti urheilijarahastoon enintään 50 prosenttia bruttotuloistaan 100 000 euroon saakka.

Lue myös:

    Uusimmat