Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Teriyakilohi

Teriyakilohi
TeriyakilohiMTV3
Julkaistu 15.11.2007 12:33(Päivitetty 15.11.2007 12:33)
  • 600 g lohta / 150 g lohifilee per syöjä
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl miriniä (riisiviini)
  • 2 cm inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl seesamiöljyä
  • öljyä paistamiseen
  • koristeluun kevätsipulia

Laita sokeri, soija, mirin, inkivääri ja valkosipuli pieneen kasariin ja kiehauta. Anna porista viitisen minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Jäähdytä. Leikkaa lohi fileiksi ja laita syvään kulhoon. Lisää seesamiöljy ja kääntele lohifileitä. Kaada päälle teriyakimarinadi ja anna marinoitua kylmässä ainakin tunti, välillä fileitä käännellen.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuivaa fileet marinadista ennen paistamista. Paista molemmin puolin keskikovalla lämmöllä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta, mutta puolisen minuuttia per puoli riittää. Fileet maistuvat parhaalta mediumina, mutta ne voi myös paistaa kypsiksi. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile soijan ja riisin kanssa tai viipaloidun salaatin päällä.

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi