Mainos

Terho Ylellä: Perussuomalaiset jatkaa hallituksessa, jos Kreikka-raameissa pysytään

Perussuomalaiset jatkaa hallituksessa mahdollisesta kolmannesta Kreikka-paketista huolimatta, jos hallitusohjelman asettamissa raameissa pysytään, sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho Ylen A-Studiossa illalla.

Terhon mukaan tukipaketti on mahdollinen, jos Kreikka täyttää sille asetetut ehdot ja tuki toteutuu hallitusohjelman olemassa olevien keinojen kautta. Terho kuitenkin huomauttaa, että on toinen asia, pystyykö Kreikka tähän.

Kreikka-kysymys on perussuomalaisille vaikea.

– Kyllä se tiukka paikka meille on katsoa, että ne ehdot ovat riittävän uskottavat. Kyllä meidän täytyy todella tarkkaan katsoa neuvottelutulos ja ennen kaikkea, miten Kreikka tässä etenee, Terho sanoo A-Studion haastattelussa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi maanantaina blogissaan, että Suomen hallitus arvioi, onko syntynyt sopu sellainen, jonka pohjalta Kreikka-neuvotteluja voidaan jatkaa.

Puolueen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ei halunnut kommentoida aihetta.

Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta puolestaan arvioi, että perussuomalaiset pystyvät muotoilemaan asian parhain päin, vaikka lainaneuvottelut aloitettaisiin.

– Keskeistä tässä on se, että Suomen vastuut eivät kasva – se on varmaan kynnyskysymys perussuomalaisille. On vähän laskutavasta kiinni, mikä on vastuiden kasvattamista ja mikä ei.

Railo ei usko, että Suomi ryhtyisi kaatamaan mahdollista sopua – ei ainakaan ainoana euromaana.

– Olisi erikoista Suomen pitkällä EU-linjalla, jos Suomi yksin asettuisi vastustamaan tätä, jos diili muuten saadaan läpi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.