Mainos

Teräsmiehen "kryptoniitti" löytyi

Serbiasta löytynyt Teräsmiehen mineraali ei ole vihreää kristallia, vaan valkoinen ja pieninä palasina. Mineraalin nimeksi saattaa tulla jadariitti.

Tutkijat väittävät löytäneensä Teräsmiehen voimat vievän kryptoniitti-aineen. Serbiasta on lyötynyt nimittäin uusi mineraali, jonka kemiallinen rakenne on täysin sama kuin Teräsmies-tarinoiden kryptoniitilla.

Ulkoavaruudesta saapuneen kryptoniitin rakenne käy ilmi Superman Returns -elokuvasta.

- Olin ällistynyt havaitessani, että Lex Luthorin varastamaan kryptoniittikiveen oli kirjoitettu filmillä täsmälleen sama rakenne, jonka löysin uudesta mineraalista, hämmästelee brittiläinen tohtori Chris Stanley.

Lontoon luonnonhistoriallisessa museossa työskentelevä Stanley korostaa, että löydetyn aineen kanssa täytyy olla hyvin varovainen.

-Emme halua tuhota maapallolta sen kuuluisinta supersankaria! Teräsmies-tarinoissa sankari on mahdollista nujertaa ainoastaan kryptoniitin avulla.

Aivan kaikessa fiktio ei sentään osoittautunut todeksi. Teris-seikkailujen kryptoniitti on vihreää kristallia, mutta nyt löydetty aine on valkoista ja pieninä jyväsinä kaivoksessa. Se ei myöskään hohkaa valoa.

Mineraali löytyi Serbiasta Jadar-nimisestä kaivoksesta, joten sen nimeksi tulee englanniksi jadarite. Suomeksi nmi saattaisi olla jadariitti.

Mineraali tulee esille huomenna Lontoon luonnonhistorialliseen museoon.

(MTV3-BBC-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.