Tennislegendalta kyseenalaista tilitystä Serena Williamsista – "Ei voittanut grand slamia synnytyksensä jälkeen"

Australialainen tennislegenda Margaret Court on antanut nihkeitä lausuntoja Serena Williamsiin liittyen. Williamsin ura on mitä todennäköisimmin päättymässä hänen pudottuaan US Openista.

Court pitää edelleen hallussaan grand slam -voittojen ennätystä 24 pystin turvin. Williams voitti urallaan yhden vähemmän. Useimmiten Williams on kuitenkin se, jota kutsutaan maailman parhaaksi tennispelaajaksi.

80-vuotias Court pelasi pääosin amatööriaikana. Hän kertoo Daily Telegraphille, että ura tenniksessä on tänä päivänä urheilijalle kevyempää.

– Olisin mielelläni pelannut tällä aikakaudella. Kuinka mielelläni olisinkaan ottanut kiertueille mukaan perhettä ja ystäviä. En voinut. Minun oli mentävä yksin. Ihmiset eivät ymmärrä sitä, Court kertoo.

Courtin mielestä modernit pelaajat eivät ymmärrä lajin historiaa.

– Se oli aivan eri maailma. Minua harmittaa, että nykypäivän pelaajat eivät kunnioita pelin menneisyyttä, Court tilittää.

Serena Williams ei ole virallisesti ilmoittanut lopettamisestaan. US Openissa tien noustua pystyyn Williams sanoi, että tuskin harkitsee jatkamista, mutta hänen mukaansa koskaan ei voi olla varma.

Williams voitti viimeisen grand slaminsa vuonna 2017. Tämän jälkeen hänestä tuli ensimmäistä kertaa äiti. Court sai niin ikään lapsia uransa aikana ja jatkoi vielä huipulla vanhemmuudenkin jälkeen.

– Kun olin 25-vuotias, ajattelin etten koskaan enää palaa tenniksen pariin. Menin naimisiin, sain lapsen ja sen jälkeen pelasin yhden parhaista vuosistani. Serena ei voittanut grand slamia synnytyksensä jälkeen, Court tilitti.

Margaret Court on uransa jälkeen vastustanut äänekkäästi samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Hänen mielestään asia on johtanut siihen, että hänet on unohdettu, kun keskustellaan tenniksen suurista.

– Tämän päivän tenniksessä nimeäni ei haluta mainita, Court totesi.

Williamsia kohtaan esittämästään kritiikistä huolimatta Court kertoi kuitenkin nauttineensa yhdysvaltalaisen pelaamisesta vuosien varrella.

– Olen ihaillut häntä pelaajana. Hän on tuskin ihaillut minua, australialainen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja