Mainos

Television vaihto edessä: Oledista vaihtoehto lcd:lle ja plasmalle?

Kuva: MTV3.

Vuosikymmenet samaan tekniikkaan perustuneet kuvaputkitelevisiot ovat kadonneet kauppojen hyllyiltä. Uutta televisiota hankkivien pohdinta onkin viime vuosina kohdistunut usein siihen, että ostaisiko plasmatelevision, lcd-television tai viime aikoina kenties led-television. Jotta valinta ei olisi liian yksinkertaista, niin heitetäänpä sekaan vielä oled-näyttö.

Oled-näyttö (Organic Light Emitting Diode)

LED-televisio

Mikäli kustannukset ovat päällimmäisenä mielessä televisiota hankkiessa ei oled siinä tapauksessa ole vielä ajankohtainen valinta. Oledin suuri ongelma vielä tällä hetkellä on nimittäin kilpailijoitaan korkeammat valmistuskustannukset.

Hankalan valmistuksen johdosta oled-tekniikkaa on käytetty lähinnä vasta kännyköiden pienissä näytöissä. Tietokone -lehti kertoo verkkosivuillaan, että luvassa on kuitenkin isompia näyttöjä ja hinnatkin putoavat tulevaisuudessa.

Markkinoillahan on jo olemassa 15-tuuman oled-näyttöjä. Tietokone -lehti kirjoittaa, että ensi vuonna teknologiajätti LG aikoo tuoda markkinoille 20-tuuman paneeleja. LG:n oled-tekniikan markkinointijohtajan mukaan yli 30-tuuman kokoisiin paneeleihin päästään parin vuoden päästä. 40-tuuman paneelien tuloon menee puolestaan kolmisen vuotta.

Muutkin valmistajat ovat uudessa teknologiassa mukana. Esimerkiksi Panasonic on lupaillut 40-tuuman oled televisiota markkinoille jo ensi vuoden aikana.

Oledin hintaero lcd- ja plasmanäyttöihin verrattuna säilyy kuitenkin arvioiden mukaan vielä kohtalaisen pitkään. LG odottaa näyttöjen välisen kustannuseron häviävän vasta seitsemän vuoden kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.