Mainos

Televisiolupa kallistuu

Televisiolupa kallistuu helmikuun alusta. Hinnankorotus on 2,3 prosenttia. Valtioneuvosto päätti korotuksesta tänään Yleisradion esityksen mukaisesti.

Syynä korotukseen on arvonlisäjärjestelmän muutos. Vastedes käytössä on vain kaksi alennettua arvonlisäverokantaa. Tämä merkitsee, että tv-luvan arvonlisävero nousee kuudesta prosentista kahdeksaan prosenttiin. Yleisradion varsinaisia tuloja korotus ei lisää. Vuoden televisiolupa on nykyisin 862 markkaa. Korotuksen jälkeen se on 882 markkaa. Kuuden kuukauden lupa nousee kymmenellä markalla 444 markkaan. Kolmen kuukauden lupa kallistuu viidellä markalla 225 markkaan. Yhdeksän kymmenestä luvanhaltijasta maksaa luvan kuuden kuukauden erissä.

Korotus lisää Yleisradion lupatuloja ensi vuonna 36 miljoonalla markalla. Tällä katetaan arvonlisäverokannan kahden prosenttiyksikön nousu. Liikenneministeriö muistuttaa, että Suomessa nykyinen lupamaksu on eurooppalaisella tasolla alhainen. Pienten ja keskisuurten maiden luokassa Suomen lupamaksu on kaikkein alhaisin. Suomessa lupaa korotettiin viimeksi Yleisradion tulojen lisäämisen vuoksi vuonna 1991. Kahden tv-kanavan ja viiden radiokanavan ohjelmatarjonta maksaa korotuksen jälkeen koko maassa 2,36 markkaa päivältä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.