Mainos

Telematiikka soveltuu Suomen teille

Tielaitos on saanut hyviä kokemuksia uuden tekniikan käytöstä. Telematiikka on nopeuttanut ja parantanut tiedon saantia maanteillä.

Tielaitos on juuri päättänyt kolmevuotisen telematiikan kokeiluprojektin, jonka aikana tutkittiin ja kehitettiin uusia ratkaisuja liikenteen turvallisuuden, sujuvuuden ja ajomukavuuden parantamiseksi. Kokeilut keskittyivät E 18-tielle välille Turku-Helsinki-Vaalimaa. Uudella tekniikalla saadaan ajantasaista tietoa liikenneoloista. Tiesääasemien lisäksi tien päältä kootaan kelitietoja automaattisilla anturiajoneuvoilla ja kelikameroilla. Digitaalista kuvankäsittelyä hyödyntäen selvitetään liikennemäärät ja ajonopeudet.

Tie- ja liikenneolojen mukaan muuttuvien nopeusrajoitusten on todettu parantavan liikenneturvallisuutta ja lisäävän liikenteen sujuvuutta. Liukkaudesta, hirvistä ja ruuhkista kertovat opasteet puolestaan lisäävät autoilijoiden varovaisuutta ohituksissa. Muuttuvien liikennemerkkien käytön laajentamista rajoittavat kuitenkin korkeat kustannukset. Selvitysten mukaan autoilijat kokevat hyötyvänsä parantuneista keli- ja liikennetiedoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.