Teknologiateollisuus esittänyt ratkaisua sähkömiesten lakon välttämiseksi

Oliko siinä kaikki vai rytiseekö työmarkkinoilla vielä? Studiossa entinen valtakunnansovittelija, joka sanoo nyt sanansa lakkosirkuksesta 9:37
MTV Uutiset Live: Entinen valtakunnansovittelija pui lakkosyksyä.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus on esittänyt ratkaisumallin ensi viikolla uhkaavan sähkömiesten lakon välttämiseksi.

Sähköliitto uhkaa lakolla yli kymmentä teknologiateollisuuden merkittävää yritystä 5. joulukuuta. Liiton tavoitteena on turvata jäsentensä asema ja edustus teollisuuden työpaikoilla.

Teknologiateollisuus sanoo tiedotteessa suosittelevansa jäsenyrityksilleen, että Sähköliiton paikallisesti valittava edustaja voi tietyin edellytyksin toimia luottamusmiehen asiantuntija-apuna työpaikan neuvottelu- ja kehittämistilanteissa.

Sähköliiton vaatimusta omista luottamusmiehistä Teknologiateollisuus ei hyväksy. Sähkömiesten työehdoista sovitaan Teollisuusliiton solmimalla sopimuksella.

– Työehtosopimusjärjestelmän kannalta ei ole mahdollista, että jonkin muun liiton kuin työehtosopimuksen solmineen liiton edustaja toimii luottamusmiehenä, tulkitsee Teollisuusliiton solmimaa sopimusta ja käyttää itsenäistä sopimisvaltaa työpaikalla, tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat