Mainos

Teinitytöt hakkasivat 14-vuotiaan ja tehtailivat myymälävarkauksia

Helsingin käräjäoikeus on antanut sakkotuomiot 14-vuotiaan pahoinpitelyyn ja lukuisiin myymälävarkauksiin syyllistyneille alaikäisille tytöille.

Tytöt olivat rikosten tekohetkellä 15-17-vuotiaita.

14-vuotiaan pahoinpitely tapahtui heinäkuussa 2008, kun kolme tyttöä valikoi uhrikseen Puotilan metroaseman läheisyydessä oleskelleen kaverinsa. He kaatoivat tytön maahan, repivät tyttöä hiuksista sekä löivät ja potkivat tätä eri puolille kehoa. Uhri sai sai pahoinpitelyssä useita ruhjeita päähän ja vartaloonsa.

Pahoinpitely kesti tyttöjen mukaan jopa 40 minuuttia. Oikeudessa kuullun mukaan pahoinpitely liittyi tyttöjen keskinäiseen välienselvittelyyn.

Myymälävarkauksia foliokassilla

Kolme tytöistä tehtaili lisäksi laajan sarjan myymälävarkauksia Helsingissä keväällä 2010 käyttäen erilaisia apuvälineitä, muun muassa foliokassia.

Varastetun tavaran määrä on oikeuden arvion mukaan ainakin tuhat euroa. Asiaa tutkineet poliisit kuitenkin epäilivät, että rikossarja olisi kuitenkin vielä huomattavasti laajempi, mutta varastettua tavaraa ei ollut onnistuttu löytämään.

Tytöt sujauttivat foliokassiin muun muassa paitoja ja housuja myymälöiden sovituskopeissa. He käyttivät lisäksi useita eri menetelmiä hälyttymien irti saamiseksi.

Pahoinpitely alkoi tupakasta

Lisäksi samaan rikossarjaan liittyi myös toinen pahoinpitely, johon osallistui myös 18-vuotias tyttö. Hän oli ainut tytöistä, joka tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

Pahoinpitely tehtiin Vaasanaukiolla toukokuussa 2009. Asialla oli kaksi tyttöä kolmannen seuratessa vieressä.

Tytöistä täysi-ikäinen oli hermostunut, kun aukiolla seisonut nainen ei ollut tarjonnut hänelle tupakkaa. Hän löi naista muovipuollalla päähän niin voimakkaasti, että pullo rikkoutui ja uhri kaatui maahan. Hän alkoi kuristaa uhria, jonka aikana hänen alaikäinen kaverinsa repi uhria vaatteista. Uhrin päätä hakattiin myös katuun pahoinpitelyn aikana.

Kolmas tyttö varasti vielä naisen laukun.

Tuomiot pääosin sakkoja

Sakkotuomiot pahoinpitelystä ja varkauksista vaihtelivat 40-100 päiväsakkoon, mikä tekee tyttöjen tuloilla 360-600 euroa. Eniten päiväsakkoja saanut tyttö oli osallisena kaikissa edellä mainituissa rikoksissa.

Oikeuden mukaan ensimmäisessä tapauksessa pahoinpitelijät olisi normaalisti tuomittu vastaavassa tapauksessa vankeuteen uhrin ollessa vain 14-vuotias. Kuitenkin nuoren ikänsä vuoksi tytöt saivat vain päiväsakkoja.

Myös toisessa pahoinpitelyssä alaikäinen tyttö tuomittiin sakkohin. Täysi-ikäinen puolestaan sai Vaasankadun pahoinpitelystä 40 päivää ehdollista vankeutta.

Tekijät joutuvat maksamaan pahoinpitelyn uhreilleen 400 ja 600 euron korvaukset kivusta ja särystä. Uhrit olivat vaatineet huomattavasti suurempia korvauksia.

Yksi tuomituista sekä toisen pahoinpitelyn uhri ovat ilmaisseet tyytymättömyyttään käräjäoikeuden syyskuisesta tuomiosta.

Uutiset teinityttöjen väkivallasta järkyttivät myös viime viikolla. MTV3:n uutiset kertoi muun muassa näistä tapauksista.

(6.10.2010)

(6.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.