Jättitehot paukuttanut Mikko Rantanen rikkoi upean rajapyykin – suomalaistähdeltä huima viimeistely

Mikko Rantaselta häikäisevä viimeistely – neljän tehopisteen illalle hieno kruunu 0:49
Neljän tehopisteen iltaa viettäneen Mikko Rantasen toinen maali oli häikäisevä. (Video: NHL.com)

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen oli hurjalla pelipäällä, kun hänen joukkueensa murjoi Calgary Flamesin maalein 6–2.

Neljän pisteen iltamaa viettänyt Rantanen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Rantanen aloitti ilakointinsa jo pelin avausminuuteilla, kun hän löi takatolpilta Coloradon 1–0-johtoon ylivoimalla.

Toisessa erässä Rantanen täydensi pistesaldoaan kahdella syöttöpisteellä, minkä myötä hän rikkoi 600 tehopisteen rajan NHL:ssä vasta yhdeksäntenä suomalaispelaajana.

Erän lopulla Rantanen laukoi kiekon häikäisevästi pienestä kulmasta aivan maalin kattoon kruunaten näin huiman iltansa.

Rantanen on tehnyt tällä kaudella nyt 88 tehopistettä 66 pelaamansa ottelun aikana. 27-vuotias suomalaistähti viilettää tällä hetkellä 10 ottelun pisteputkessa.

600 NHL-pisteen rajan rikkoneella Rantasella on takonut uransa aikana 556 ottelussa nyt tehot 253+348=601.

Coloradon Joel Kiviranta jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Justus Annunen venyi joukkueen maalilla 25 torjuntaan. Artturi Lehkonen oli sairastuneena sivussa.