Tehohoitoon joutuneet koronapotilaat ovat olleet hoidossa keskimäärin yli viikon – 15 prosenttia heistä on kuollut

Tämä on Suomen uusi normaali – hallituksen uudet linjaukset pähkinänkuoressa 4:23
Tätä hallituksen uudet koronalinjaukset käytännössä tarkoittavat.

Koronan vuoksi tehohoitoon joutuneiden keskimääräinen aika teho-osastolla on ollut 8,5 vuorokautta, selviää niin kutsutusta Hetemäen raportista. Luku on laskettu huhtikuun loppuun mennessä päättyneistä hoitojaksoista.

Huhtikuun loppuun mennessä oli päättynyt yhteensä 146 tehohoitojaksoa, joiden potilailla on varmistettu koronatartunta. Nämä hoitojaksot ovat jakautuneet 124 potilaalle, joista osalla on ollut useampia hoitojaksoja.

Samaan aikaan varmistetun koronatartunnan vuoksi jatkuneita tehohoitojaksoja oli lisäksi useita kymmeniä ja pelkät koronaepäilyt mukaan lukien yli 300.

Seitsemäsosa tehohoitopotilaista kuollut

Teho-osastolla on menehtynyt 18 koronapotilasta, mikä tarkoittaa, että 14,5 prosenttia tehohoidossa olleita potilaista on kuollut teho-osastolla.

– On syytä muistaa, että osa hyvin pitkistä tehohoitojaksoista on edelleen kesken, joten emme vielä tiedä koko potilasjoukon kuolleisuutta tai keskimääräistä hoitoaikaa, raportissa muistutetaan.

Tehohoidossa olleista potilaista 70 prosenttia on ollut miehiä. Potilaista 52 prosenttia on ollut alle 60-vuotiaita ja 77 prosenttia alle 70-vuotiaita. Alle 16-vuotiaita potilaita ei ole toistaiseksi ollut tehohoidossa.

Raportissa kerrotaan, että eniten hoitojaksoja alkoi viikolla 15 eli huhtikuun alkupuolella. Sen jälkeen päivittäisten hoitojaksojen trendi on kuitenkin ollut pääosin laskeva. Kaikista hoitojaksoista hitusen yli puolet on tapahtunut HUS:in erikoisvastuualueella

Lue myös:

    Uusimmat