Teemu Ramstedt pitää välivuoden ja keskittyy keskosena syntyneeseen esikoiseensa: "Perheeni tarvitsee minua kotona enemmän kuin minä jääkiekkoa jossain muualla"

Teemu Ramstedt kertoi blogissaan pitävänsä välivuoden jääkiekkoilusta. Hänen elämässään tärkeintä on nyt perheen esikoinen. 

– Tuo pienokainen siristää silmiään ja katsoo isäänsä. Hetki, jota isä ei halua koskaan elämässään unohtaa. Hetki, jolloin isällä menee roskia molempiin silmiin.

Niin kauniisti kuvailee Teemu Ramstedt esikoisensa syntymää omassa blogissaan. 

Teemu Ramstedt kertoo tekstissään syyn, minkä takia hän ei ole tällä kaudella pelannut jääkiekkoa. Esikoisen piti syntyä tammi-helmikuun vaihteessa, mutta lapsi tulikin maailmaan jo vuodenvaihteen jälkeen. 

Syntymän jälkeen lapsi oli kaksi viikkoa teho-osastolla, jonka jälkeen hänet siirrettiin Jorvin lastenosastolle. Siellä lapsi oli vielä viikon tarkkailussa. 

– Saimme olla koko ajan vierellä hoitamassa, myös öisin. Lapsellamme on onneksi hyvät mahdollisuudet kiriä kasvua kiinni ja saada itselleen terve elämä. Ainakin me vanhemmat olemme luvanneet tehdä kaikkemme tukeaksemme tuota tavoitetta, Ramstedt kirjoittaa. 

– Vaikka lajejamme on vaikea vertailla, niin olen aina pitänyt vaimoani itseäni parempana urheilijana. Uskon, että tässäkin kokemuksessa hänen määrätietoisuus ja sinnikkyys ovat auttaneet. En voisi olla tuoreesta äidistä enempää ylpeä.

Ramstedt hylkäsi sopimustarjoukset ja päätti pitää välivuoden. Hän teki valmentajansa Antti Hagqvistin kanssa suunnitelman palata kehiin ensi kaudeksi. 

– Olen harjoitellut koko ajan tähtäin tulevassa. En ajattele tätä menetettynä mahdollisuutena. Otamme tämänkin yhdessä nimenomaan uutena mahdollisuutena.

Ramstedtin mukaan hän pystyy harjoittelemaan 20–25 tuntia viikossa. 

– Olen saanut vuosia seurata omia unelmiani ja olemme urallani tehneet aina vaimoni kanssa päätöksiä joukkuepelinä. Juuri nyt perheeni tarvitsee minua kotona enemmän kuin minä jääkiekkoa jossain muualla. Kasvuhäiriöisen keskosen hoitaminen on tarkempaa ensimmäiset kuukaudet ja vaatii molempien vanhempien päivittäistä panosta, jotta kaikki jaksavat arkea.

Ramstedt, 31, pelasi viime kaudella Slovan Bratislavan joukkueessa KHL:ssä ja SM-liigaa Rauman Lukossa. 

Lue myös:

    Uusimmat