Teemu Pukki jäi kovaa nousua tekevän miljoonamiehen taakse – uusi tähtipeluri muuttui hämmästyttävästi: "Tapahtui ehkä yhdessä yössä"

2:32
Tällaisilla ominaisuuksilla Arnaut Danjuma tekee tuhoa – C Moren asiantuntija analysoi La Ligan tuoreen tähden.

Villarrealin jalkapalloilija Arnaut Danjuma, 24, ei ole tunnetuimpia eurooppalaisia laitahyökkääjiä, mutta on tehnyt rakettimaisen nousun tähtikategoriaan. C Moren asiantuntija Juho Rantala selvitti, millaisesta pelaajasta on kyse.

Nimi Arnaut Danjuma ei välttämättä herätä satunnaisessa jalkapallon seuraajassa suuria värähdyksiä, mutta niitä alankomaalainen on alkanut aiheuttaa kentällä. 

Espanjan liigan ottelu Villarreal-Barcelona katsottavissa suorana lähetyksenä lauantaina klo 21.55 alkaen C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.  

"Ihan mielettömän upea transformaatio"

Danjuma syntyi vuonna 1997 Nigeriassa alankomaalaiselle isälle ja nigerialaiselle äidille. Hän olisi voinut valita kumman tahansa maan edustamisen, mutta on valikoinut Alankomaat, jossa hän pelasi juniorivuosinaan PSV Eindhovenissa. Vuonna 2016 hän siirtyi alankomaalaiseen NECiin, 2018 puolestaan belgialaiseen Club Bruggeen ja 2019 englantilaiseen Bournemouthiin. 

Mitään suurta loistoa ja maalien mättämistä Danjumalta ei ennen Bournemouth-siirtoa nähty. Bournemouthissa Valioliiga-kauden 2019–20 saldo oli karu: 14 ottelua, nolla maalia ja nolla maalisyöttöä.

Tuon kauden jälkeen sarjaporrasta alempana Englannin Mestaruussarjassa alkoi kuitenkin rätistä. Danjuma kihautti 35 Mestaruussarja-otteluun 17 osumaa ja tarjoili seitsemän maalisyöttöä. 

Maalien (ei rangaistuspotkut) ja syöttöjen yhteenlasketussa tilastossa ottelua kohden Danjuma oli koko Mestaruussarjan ykkönen keskiarvolla 0,80/peli. Taakse jäi myös Norwichin suomalaisässä Teemu Pukki, joka oli kyseisen tilaston viitonen (0,66). 

– Usein olemme tottuneet siihen, että pelaajat tekevät jo nuorena koko ajan maaleja, mutta tämä tapahtui yhden kauden, ehkä yhden yön, aikana. Tämä transformaatio on ollut ihan mielettömän upea, asiantuntija Juho Rantala hehkutti Danjumaa.

Nerokas hankinta

Danjuma siirtyi kesällä Bournemouthista Villarrealiin 23,5 miljoonalla eurolla, ja alankomaalaisen askel Englannin Mestaruussarjasta Espanjan pääsarjaan La Ligaan on ollut vaikuttava. Danjuma oli analyysihetkellä tiistaina La Ligassa maalit ottelua kohden -tilastossa viidentenä 0,64 osumalla per taisto.

Juho Rantala analysoi, että Danjuma on tuonut Villarrealin peliin ihan uuden ulottuvuuden. 

– On tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka rauhassa pelaaja pystyy olemaan näissä vaikeissa tilanteissa, Rantala sanoi ja konkretisoi asiaa kuvaavalla pelitilanne-esimerkillä.

– Tämä näyttää tällä hetkellä suorastaan nerokkaalta hankinnalta.

Danjuma on pelannut tällä kaudella Mestarien liigassa viisi ottelua. Miljoonamies on tehnyt niissä Villarrealille kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön. 

Millaisilla ominaisuuksilla Danjuma loistaa ja aiheuttaa vaaraa? Katso Rantalan analyysi alankomaalaislaitahyökkääjästä ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja