Tee makuuhuoneestasi arjen unelma – lue ihanat vinkit!

Nukkuminen - mikä ihana tekosyy loikoilla rauhassa muhkeanpehmeiden vuodevaatteiden sylissä, sileiden lakanoiden keskellä. Vuoteen sisustamisessa painavat nyt mukavuudenhalu ja esteettisyys, eikä niiden tarvitse maksaa maltaita.

Makuuhuoneet eivät ole enää pakollisia pysähdyspaikkoja yön pimeinä tunteina, vaan niiltä halutaan arjen luksusta. Tämä näkyy muun muassa vuodevaatteiden valinnassa ja sisustusratkaisuissa: suuri on kaunista myös peitoissa ja tyynyissä.

– Tuplapeittojen ja tavallista isompien tyynyjen kysyntä on kasvanut erityisesti viime vuosien aikana. Se on selkeä trendi sekä pariskunnilla että yksin nukkuvilla, kertoo markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

Yksi syy tuplapeiton ostamiseen on yksinkertaisesti mukavuudenhalu. Peitto ei lopu kesken, vaikka kuinka kääntyilisi yöllä, ja alle mahtuu helposti kaksikin ihmistä nauttimaan lämmöstä ja läheisyydestä. Mukavuuden lisäksi myös esteettisyys on monille tärkeä peitonvalintakriteeri.

–Vuoteelle ei enää välttämättä levitetä päiväpeittoa päiväksi, vaan kauniit lakanat halutaan pitää näkyvillä. Silloin tuplapeitto on sisustuksellisempi vaihtoehto, sillä se levittyy vuoteelle kauniisti ilman ylimääräisiä saumoja ja koloja.

Tyynystä tukea ja pehmeyttä

Entäs sitten ne tyynyt? Kuinka suuria suuret tyynyt oikeastaan ovat?

– Yleisin tyynyn koko on 50X60 senttiä, mutta nämä isot ovat 60x80- tai 50X90-senttisiä. Etenkin isoja, pitkänmallisia tyynyjä näkee paljon esimerkiksi hotelleissa, Leskinen sanoo.

Suurensuuri tyyny on omimmillaan osana kaunista petausta tai pehmusteena selän takana, kun illalla vuoteessa katsotaan vielä telkkaria tai luetaan kirjaa. Mutta ei nukkumistakaan varten tarvitse tempaista pienempää tyynyä esille.

– Iso tyyny voi koostaan huolimatta olla hyvinkin ergonominen päänalunen. Tärkeintä on se, että tyyny ei ole liian korkea vaan tukee niskaa ja päätä juuri oikein. Hyvä, myötäilevä täyte isolle tyynylle on esimerkiksi untuva, untuvahöyhensekoitus tai pallokuitu.

Valaistuksella ja värisävyillä tunnelmaa

Lakanatarjonta on kasvanut samaa tahtia tuplapeittojen ja isojen tyynyjen kysynnän kanssa, joten kauniit lakanat saadakseen ei tarvitse tarttua ompelukoneeseen. Erilaisia värejä ja kuoseja on jokaisen makuun, ja materiaaleista löytyy niin puuvillaa ja polyesterisatiinia kuin suosittua puuvillasatiiniakin.

– Tuplalakanoista ei kuitenkaan tarvitse maksaa tuplahintaa, vaan ne ovat suhteessa edullinen ratkaisu kahdelle ihmiselle. Luksusta voi siis saada edullisesti, Leskinen kertoo.

Vuoteen lisäksi kannattaa laittaa kuntoon koko makuuhuone, jotta yöunista saisi nauttia mahdollisimman rauhallisessa ympäristössä. Makkariin sopivat pehmeä valaistus, toisiinsa sointuvat värisävyt sekä pelkistetty ympäristö ilman näkyvillä lojuvaa ylimääräistä tavaraa.

– Ja lattialle vuoteen viereen kannattaa laittaa pehmeä, paksu matto, jotta aamulla ei tarvitse laskea jalkoja kylmälle lattialle, Leskinen muistuttaa.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja