Tee lapsellesi Harry Potter -huone

Rakastaako sinunkin lapsesi kuuluisan noitapojan tarinaa? Luo hänen huoneeseensa ripaus taikuutta ja sisusta se Potter -tyyliin.

Harry Potter asuu virallisesti setänsä ja tätinsä luona, mutta hänen todellinen kotinsa on Tylypahkan linna, joka vilisee taikuutta ja huikeita seikkailuja.

Lisää lapsesi huoneeseen elokuvan värimaailmaa, kuten violettia ja tummansinistä, tai Rohkelikon tunnusvärejä keltaista ja punaista. Jos olet taitava ompelija, voit ommella Rohkelikon tunnuksen, keltaisen leijonan punaisella taustalla, esimerkiksi verhoihin ja koristetyynyihin.

Tähän sisustustyyliin kuuluvat myös paksut ornamentti-kuosiset matot ja raskaasti riippuvat verhot.

Potter-huoneen seinillä seikkailevat puissa istuskelevat pöllöt ja linnut, joita voit maalata joko Tikkurilan sabluunoiden avulla tai hankkimalla seinään liimattavia sisustustarroja. Myös maalaaminen vapaalla kädellä onnistuu, jos heijastat valonheittimen avulla ensin haluamasi kuvion seinälle ja seuraat sen ääriviivoja siveltimelläsi.

Voit myös maalata seinän vaaleanharmaaksi, ja tehdä siihen tummemmalla sävyllä kivi- tai tiili-kuviota, jolloin seinät näyttävät linnan seinämiltä.

Taikatavarat piiloon

Noitamaailman sisustustyyli on varsin käytännöllinen, sillä siihen kuuluvat suuret arkut ja puiset kaapit, joihin saat kätevästi lelut ja muun pikkutavaran piiloon. Myös seinä täynnä puisia avohyllyjä on yksi Tylypahkan parhaista säilytysratkaisuista.

Jos haluat päivittää kalusteita, etsi käsiisi tummaa puuta ja vanhaa tunnelmaa. Voit esimerkiksi petsata koulupöydän hieman tummemmaksi tai ostaa kirpputorilta vanhan koulupulpetin.

Oppimisen lomassa on tärkeää opetella myös taikomista, joten tee lapsellesi oma taikasauva hiotusta ja maalatusta puunpalasesta. Somisteeksi voit hankkia noitamaailman suosikkipehmoja, kuten pöllöjä, hiiriä ja kissoja.

Vanhat kokkikirjat toimivat loistavasti loitsuresepteinä, joita varten voit tehdä lasipurkeista taikatarvikevaraston. Laita purkkeihin mitä vain keksitkin: lasikuulia, kiviä, jauhoja ja vanhoja nappeja. Myös käytöstä poistuneet leivontavaa'at ja muut mittausvälineet ovat tärkeä työkalu taikojen valmistamisessa.

Viettäkää lapsesi kanssa Harry Potter -elokuvailtaa, jotta saat lisää hauskoja sisustusvinkkejä. Voitte myös ideoida niitä yhdessä, jotta huoneesta tulee juuri sellainen kuin sen asukas toivoo.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja