Mainos

Tee kuvista sommitelma seinällesi

Kuvagallerian tekeminen seinälle on helppoa. Valitse kauniita kuvia, ja asettele ne seinälle esimerkiksi sängynpäätyyn.

Etsi sopivat kuvat

Gallerian kokoaminen aloitetaan kuvien valinnasta. Jos haluat modernia tyyliä, valitse kuvillesi yhtenäinen teema. Käytä esimerkiksi vain mustavalkoisia valokuvia, tai vain tietyn taiteilijan tekemiä maalauksia.

Monivivahteisemman tyylin luot yhdistämällä valokuvaa ja piirrostaidetta. Ota kuitenkin huomioon, että tyylikäs lopputulos syntyy siten, että kuvajoukossa on vain muutama kontrastia luova valinta. Esimerkiksi värillisten valokuvien sekaan voi

laittaa pari mustavalkoista otosta. Jos puolet kuvista on mustavalkoisia ja puolet värillisiä, on lopputulos liian sekainen.

Kuviksi voit valita esimerkiksi postikortteja, itse ottamiasi valokuvia tai lehdistä löytyneitä kuvia. Kannattaa kierrellä kirpputoreja, niiltä voi löytyä hyvää materiaalia galleriaa varten.

Kehystä kuvasi

Kun valitset standardikokoisia kuvia, on sinulla enemmän vaihtoehtoja kehysten valinnassa. Kuvissa kannattaa kuitenkin olla kokoeroja, muuten lopputulos voi näyttää tylsältä.

Yksinkertaisin tapa on valita samanlaisia kehyksiä joka kuvalle, ainoastaan kokoa vaihdellen. Mustat, valkoiset ja metallinväriset kehykset tekevät sommitelmasta siistin ja yksinkertaisen. Se antaa itse kuville enemmän tilaa ja näkyvyyttä.

Rönsyilevämmän tyylin saat valitsemalla kuvioituja, värikkäitä ja erimuotoisia kehyksiä.

Sommittele galleriasi

Ennen kuin laitat kuvia seinälle, asettele kehystetyt kuvat lattialle tai pöydälle ja kokeile erilaisia asetelmia. Yritä pitää kehysten etäisyydet toisistaan samankokoisina. Kun olet löytänyt mieleisesi asetelman, ota siitä kuva, jotta et unohda suunnitelmaasi.

Siirrä galleria seinälle

Jotta sommitelmasta tulee suunnitelman mukainen, leikkaa paperista kehyksiä vastaavat palat, ja asettele ne seinälle sinitarran tai nastojen avulla. Kun jokainen paperi on asettunut hyvin ja etäisyydet viereisiin tauluihin ovat sopivat, naulaa oikeat taulusi paikalleen.

MTV3/ivillage.com

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.