Mainos

Teatterityöntekijät: Tv-tuotanto vaarassa

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden järjestö on huolissaan kotimaisten ohjelmien puolesta. Se painottaa myös, että lavastusta, puvustusta ja maskeerausta tulisi pitää olennaisena osana tuotannon ydintä.

Teatteri- ja mediatyöntekijät ry pelkääYleisradion ja MTV3:n irtisanomissuunnitelmien uhkaavan kotimaista ohjelmatuotantoa.

- Yleisradio kaavailee ensi vuoden ohjelmatuotantoon noin 200 tunnin leikkauksia. Pahaa pelkäämme, että useampiosaiset sarjat ja muu kotimainen draamatuotanto ovat entistäkin suuremmassa vaarassa, etenkin kun samaan aikaan tv-tuotantopalveluihin kohdistuu 50-100 hengen vähentämistarve, sanoo Teatteri- ja mediatyöntekijät ry:n puheenjohtaja Minna Sirnö.

Järjestö painottaa myös, ettei lavastusta, puvustusta ja maskeerausta tulisi pitää ohjelmatuotannon tukitoimina, vaan olennaisena osana tuotannon ydintä.

- Lavastuksen ja muiden tuotantoon liittyvien osa-alueiden ulkoistamisen seurauksena menetettäisiin erikoisosaamista, jota on Yleisradioonkin kertynyt, eikä erikoisosaajille välttämättä olisi tarjolla työtä muualla, Sirnö painottaa.

Teatteri- ja mediatyöntekijät ry toimii kattojärjestönä kahdeksalle teatterin, tanssin, elokuvan ja av-alan ammattiliitolle. Järjestön jäseninä on Yleisradion palveluksessa työskenteleviä lavastamon, ompelimon ja kampaamon työntekijöitä sekä ohjaajia ja elokuvatyöntekijöitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.