Mainos

Tavat, jotka ärsyttävät suomalaisia yleisessä saunassa: "Älä p*****e heitä löylyä ilman lupaa"

Saunominen on suomalaisille suorastaan pyhä asia, johon liittyy monta kirjoittamatonta sääntöä. 

Mikään ei ärsytä suomalaista yleisessä saunassa niin paljon kuin muut saunojat, jotka kehtaavat saunoa väärin! Ovatko he tyhmiä vai eivätkö he oikeasti tunne saunomisen kirjoittamattomia sääntöjä? 

Kunnon suomalainen ei kuitenkaan valita väärin saunojista ääneen, vaan jupisee asiasta yksikseen ja valittaa asiasta vasta kotona puolisolleen. Ehkä suomalainen kirjoittaa jopa yleisönosastolle, jos saunomisen pyhää riittiä on rikottu tarpeeksi rivosti.


1. Älä p*****e heitä löylyä ilman lupaa

Yleisessä saunassa pätee hierarkia, jota vastaan ei pidä kapinoida. Kun astut saunan ovesta sisään, rekisteröi ensimmäiseksi, ketä muita saunassa on sisällä. Jos saunassa on muita ihmisiä, älä missään nimessä mene suoraan löylynheittäjän paikalle ja heitä löylyä ilman lupaa! Löylynheittämiseen on aina pyydettävä lupa, jos et halua välittömästi vihollisia. Tämä sääntö ei päde, jos olet sotaveteraani tai muuten vain vanhempaa kastia. Vanhempana suomalaisena saunojana sinulla on oikeus heittää löylyä milloin huvittaa.

2. Heitä niin p*******sti löylyä, jos joku kehuu saunomistaitojaan

Sen sijaan jos joku kanssasaunoja kehtaa kehua ääneen, kuinka hyvin hän kestää kovia löylyjä, on sinun aika heittää elämäsi löylyt. Sinun täytyy savustaa tämä kukkoileva suomalainen ulos. Heitä löylyä niin p*******sti ja pidä itselläsi täydellinen pokerinaama järjettömästä kuumuudesta huolimatta. Tätä on suomalainen sisu.

3. Älä koskaan istu kenenkään viereen, ellei ole pakko

Mikään ei ole yhtä kiusallista ja vaivaannuttavaa kuin vieraan ihmisen vieressä istuminen bussissa – paitsi vieraan ihmisen vieressä istuminen saunassa. Miksi? Koska saunassa ollaan ALASTI. On todella epäilyttävää hakeutua tuntemattoman suomalaisen viereen, etenkin, jos saunassa on tilaa. Suomalainen tarvitsee oman saunomistilansa! Hikinen ihokontakti, hyi.

4. Älä mene ylälauteelle, jos et kestä kuumuutta

Jos et vielä ole huomannut, saunassa on tarkoitus olla kuuma. Jos et kestä kovia löylyjä, hakeudu suoraan alemmille lauteille. Toki tämä tarkoittaa sitä, että olet muiden kanssasaunojien mielestä nössö, täysin epäkelpo suomalainen. Pahempi kuitenkin olisi, jos menisit ylälauteille kärsimään ja valittamaan ääneen liian kovista löylyistä. 

"If you can't stand the heat, stay out of the sauna"

5. Kestä omat löylysi

Jos heität itse löylyä, sinun on myös kestettävä ne. Et voi siis poistua saunasta kesken kaiken omien löylyjesi. Jos kiukaaseen lipsahtaa vahingossa liikaa vettä, etkä millään pysty istumaan enää saunassa, sinun on vain nieltävä tuska hikipisara kerrallaan. 

6. Älä sauno pyyhe tai uimapuku päällä

Saunaan mennään esittelemään upeaa, alastonta suomalaista vartaloa. Yleisessä saunassa kenenkään ei tarvitse hävetä kroppaansa, joten jätä pyyhe tai uimapuku suihkuhuoneen puolelle. 

7. Älä katso ketään liian pitkään

Tuijottaminen on melkein yhtä paha kuin ihokontakti. Ei. Yksinkertaisesti ei. Anna toisen vartalon hikoilla rauhassa, äläkä katso ketään silmiin. 

8.  Älä koskaan jätä pientä lirua löylykiuluun

Samalla tavalla kuin et voi jättää työpaikan jääkaappiin maitotölkkiä, jossa on enää pieni liru jäljellä, et voi myöskään jättää saunan vesikiulua melkein tyhjäksi. Täytä aina vesikiulu ennen kuin poistut kokonaan saunatiloista. 


***

2:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.