Tatiana Calderon radalle Meksikon F1-testeissä: ”En kuvitellut saavani ajaa nykyistä autoa”

Sauberin F1-autoa Meksikossa testannut Tatiana Calderon kertoo ykköseen istuutumisen tuntuvan hänestä paremmalta kuin pienempien formulaluokkien autot.

Calderon pääsi tiistaina ensimmäistä kertaa vauhtiin F1-autolla Pirellin rengastesteissä Meksikon radalla. 25-vuotiaalle kolumbialaiskuskille jouduttiin tekemään autoon pieniä muutoksia.

– Polkimia varten minun piti saada jalkani ylemmäs, joten heidän täytyi tehdä sinne koroke, Calderon kommentoi RaceFans-sivustolle.

– Yleensä GP3-autossa minun pitää olla tarkka, missä kulmassa käteni ovat, mutta F1-autossa ohjaustehostin tekee elämästäni paljon helpompaa.

– Ainakin minusta tuntuu paljon mukavammalta F1-autossa kuin koskaan GP3- tai F2-autossa istuimen mukavuuden takia ja sen ansiosta, mitä he tekivät penkin sovittamisen kanssa, Calderon toteaa.

Tällä kaudella Sauberin kuskiohjelmaan liittyneen Calderonin ei alun perin pitänyt ajaa tämän vuoden autoa vielä Meksikossa.

– Ajattelin, että okei, pääsen ajamaan F1-autoa, mutten ikinä kuvitellut, että se olisi nykyinen auto ja näin aikaisin, hän iloitsee.

– Myös siitä tulee itseluottamusta, että (tallipäällikkö) Fred Vasseur on kova jätkä, ja jos hän luottaa minulle debyytin C37:n kanssa, se johtuu siitä, että hän on nähnyt minussa jotain.

– Se antaa minulle lisämotivaatiota ja tarkoittaa, että teemme asiat oikein. Olen erittäin kiitollinen tiimille tästä tilaisuudesta, Calderon sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat