Tästä syystä silmälasit kannattaa valita tarkkaan

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Vaikka vuosia vanhoihin silmälaseihin onkin kaikkein helpoin tarttua, muistuttaa silmälasimallistonkin suunnitellut muotisuunnittelija Bjørn Bruun, että omia kehysvalintoja kannattaa aika ajoin kyseenalaistaa – jotta peilistä katsoisi sellainen ihminen, jolta kantaja toivookin näyttävänsä.

Vastikään Specsaversille kehysmalliston suunnitellut tanskalainen muotisuunnittelija Bjørn Bruun muistuttaa, että silmälasien valintaan kannattaa panostaa, sillä kehykset kiinnittävät aina ihmisten huomion. Onnistuneella kehysvalinnalla voi vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millaisen kuvan itsestään antaa.

– Silmälasit ovat tänä päivänä erittäin tärkeä asuste. Kun ihmisen näkee ensimmäistä kertaa, häntä katsoo silmiin ja kasvoihin ja näkee lasit, Bruun muistuttaa.

Pienikin muutos kehysten mallissa tai silmälasien asennossa voi tehdä kehysten käyttäjän kasvoille ihmeitä. Tästä syystä silmälasien valintaan kannattaa panostaa.

– On erittäin mielenkiintoista, että liikuttamalla kehyksiä vain muutaman millimetrin, koko ilme voi muuttua. Kehysten kohdalla hyvinkin pienet liikkeet tekevät suuren muutoksen, Bruun kertoo

Muotisuunnittelija uskoo, että monen ilmettä raikastaisi myös muutaman eri kehysparin käytössä vuorotteleminen. Bruun vertaa silmälasien valintaa arkisiin vaatevalintoihin. Harva kun haluaa kulkea useamman päivän samassa asussa, miksi siis ne samat silmälasit valitaan päähän joka ikinen päivä?

– Jos meillä olisi vuosi toisensa jälkeen samat vaatteet ja samat asusteet yllä, se ei tuntuisi yksinkertaisesti oikealta, Bruun toteaa.

– Ei kukaan käytä vain yhtä kenkäpariakaan, vaan täytyy kenkienkin kohdalla olla valinnanvaraa, suunnittelija muistuttaa.

Tärkeimpänä seikkana täydellisten kehysten valinnassa Bruun pitää kuitenkin sitä tunnetta, joka kantajalle silmälaseista syntyy. Esimerkiksi imagolasit eivät yksinkertaisesti ole kaikkia varten.

– Vain jos tuntee olonsa hyväksi silmälasit päässä, ne kannattaa valita ylle, suunnittelija neuvoo.


Lue lisää:

Lisää muotiasiaa Muodin huipulle -sarjassa:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat