Saimi Hoyer neuvoo: Näin käytät silmälaseja

Vastikään oman silmälasimallistonsa suunnitellut huippumalli ja juontaja kertoi Helmelle omat vinkkinsä silmälasien käyttöön.

Saimi Hoyer paneutui tuoreimman projektinsa merkeissä silmälasimuotiin. Oman mallistonsa suunnitellut Hoyer innostui silmälaseista toden teolla.

– Silmälaseilla pystyy todella paljon vaikuttamaan siihen, että minkä vaikutelman antaa missäkin tilanteessa, Hoyer muistuttaa.

Huippumalli on pahoillaan siitä, että ihmisillä on tapana uusia silmälasinsa vain siksi, että vahvuudet kaipaavat päivittämistä. Hoyer toivoo, että silmälaseja opittaisiin käyttämään enemmän myös asusteena.

– Silmälaseja pitäisi käyttää paljon asusteena, eikä ainoastaan sen takia, että tarvitaan silmälasit ja neljän vuoden päästä hankitaan uudet ja silloin kaikki huomaavat, että nyt on hankittu uudet lasit. Toivon, että silmälaseja pidettäisiin asusteena siinä missä kenkiä ja laukkuja ja korujakin, Hoyer miettii.

Ihminen on itse paras kriitikkonsa

Oikeanlaisten silmälasien valitseminen on kokonaisvaltainen projekti, johon vaikuttavat monet eri seikat. Hoyer kertoi, mihin osa-alueisiin tulisi hänen mukaansa kiinnittää huomiota valintaa tehtäessä.

– Silmän malliin, silmän väriin sekä ihonväriin tulee kiinnittää huomiota, Hoyer listaa.

Huippumalli muistuttaa, että kaikkein eniten uusien lasien valintaan saisi vaikuttaa oma mielipide.

– Kyllä ihminen yleensä itse tietää, kun hän peiliin katsoo, että mitkä lasit sopivat. Minä olen aina sanonut vaateostoksille mentäessä ja kaikessa, että ihminen on itse oma paras kriitikkonsa, Hoyer kertoo.

Silmälasit voivat muuttaa täysin tyylin

Saimi Hoyerin mukaan jokaisella tulisi olla ainakin kahdet erilaiset silmälasit. Erilaisilla laseilla tyyli muuttuu niin radikaalisti, ettei edes vaatteita tarvitse välttämättä vaihtaa, vaikka siirtyisikin tilaisuudesta toiseen.

– Kun on päivän duunissa, niin kun viideltä laittaa ne toiset lasit päähän, pystyy muuttamaan sen lookin ihan täysin iltalookiksi. Se käy hyvin helposti niiden lasien avulla, ettei tarvitsekaan lähteä vaihtamaan vaatteita ja kenkiä, Hoyer hymyilee.

Hoyer muistuttaa, että silmälaseja voi käyttää, vaikkei tarvetta niille lääketieteellisestä syystä olisikaan.

– Se muuttaa niin paljon sitä lookkia. Fiilis on aivan eri. Pitäisi uskaltaa kokeilla ja sitä vähän rohkeampaa, ettei aina valitse sitä kaikista varminta mallia, Hoyer rohkaisee.

MTV3/Helmi

Teksti: Heli Kuitunen

Kuva: Lehtikuva & Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja