Tästä luonnon ihmelääkkeestä apua krapulaan?

Valitettavasti alkoholin nauttimisen myötä seuraa usein myös ikävä krapula. Mutta entä jos voisit ehkäistä seuraavan aamun krapulan jo edellisenä iltana nautittavalla ihmelääkkeellä?

Kalifornian yliopistossa tutkitaan parhaillaan kiinalaisesta rusinapuusta uutettua valmistetta, jonka uskotaan estävän alkoholin haitalliset vaikutukset aivoissa. Valmistetta on käytetty Kiinassa jo yli puolen vuosituhannen ajan krapulan lääkinnässä. Rusinapuu-valmisteen uskotaan pienentävän humalatilaa, lieventävän krapulaa ja myös vähentävän alkoholiriippuvuutta.

Kiinalainen rusinapuu-uute on osoittanut tehonsa alkoholin haittavaikutusten estäjänä. Toistaiseksi valmistetta on tieteellisesti tutkittu vain rottien avulla, mutta seuraavaksi valmistetta aiotaan testata myös ihmisiin. Tutkimuksen johtaja Jing Liang Kalifornian yliopistosta kertoo, että valmistetta testataan ensin alkoholiriippuvaisiin henkilöihin.

Tutkimuksessa testatuille rotille annettiin alkoholipistos, jonka sisältämän alkoholin määrä vastaa ihmisen juomana 15-20 olutta kahden tunnin aikana. Pistoksen jälkeen rotat asetettiin selälleen, jonka jälkeen mitattiin kuinka kauan niiltä kestää päästä takaisin jaloilleen. Ilman valmistetta rotilla kesti 70 minuuttia nousta pystyyn, mutta valmisteen käyttö lyhensi ajan vain viiteen minuuttiin. Valmistetta saaneet rotat pärjäsivät myös labyrintissa paremmin kuin krapulaiset lajitoverinsa, ja niiden kiinnostus alkoholin nauttimista kohtaan väheni. Tutkimuksessa rotille tarjottiin kolmen kuukauden ajan makeutettua alkoholiliuosta ja makeutettua vesiliuosta. Ennen valmisteen käytön aloittamista rotat addiktoituivat alkoholiliuokseen, mutta valmisteen käytön jälkeen rottien alkoholin juominen väheni.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja