Tästä jää puhuttavaa: Englanti EM-finaaliin kyseenalaisesta pilkkutuomiosta

Englanti jatkaa jalkapallon EM-kisojen loppuotteluun puhuttavien vaiheiden jälkeen. Se voitti Tanskan Lontoon Wembleyllä jatko-otteluun edenneessä välierässä maalein 2–1.

Pääkuvan videolla Tulosruudun raportti EM-välierän ratkaisuhetkistä.

Englanti ei ollut turnauksessa vielä aiemmin takaiskumaalia kokenut, kunnes Tanska yllätti ja siirtyi puolen tunnin kohdalla 1–0-johtoon kaukovapaapotkusta. Hyökkääjä Mikkel Damsgaard tykitti kovan laukauksen muurin yli yläkulmaan. Kyseessä oli koko kisojen ensimmäinen suora vapaapotkumaali.

Tanska ehti olla johtoasemassa kuitenkin vain yhdeksän minuuttia. Englannin Bukayo Saka pelasi pallon sivulta maalille, ja Tanskan toppari Simon Kjär liukui pelivälineen omaan maaliin. Raheem Sterling oli juuri Kjärin takana valmiina maalaamaan, joten tanskalaisen oli pahassa raossa yritettävä siivota pallo.

Kun enempää osumia varsinaisella peliajalla ei nähty, edettiin 2x15 minuutin mittaiseen jatko-otteluun. Englanti vyöryi siinä väsynyttä Tanskaa vastaan, ja sai palkintonsa rangaistuspotkutilanteesta, jonka antaminen puhutti heti tuoreeltaan sosiaalisessa mediassa.

Raheem Sterling kaatui rangaistusalueella Joakim Mählen jalkoihin. Kontakti ei ollut suuri, mutta pallo vietiin VAR-tarkistuksen jälkeen täplälle.

Harry Kanen matalana oikealle ampuma rangaistuspotku oli vaisuhko, mutta hän ehti Kasper Schmeichelin torjunnan jälkeen jatkopalloon ja iski sen varmasti rysään.

Englanti ylsi ensimmäistä kertaa historiassaan EM-finaaliin, jossa se kohtaa Italian. Italia löi vuorokausi aiemmin Espanjan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Wembleyllä pelattava EM-loppuottelu käynnistyy sunnuntaina Suomen aikaa kello 22.