Tässä ovat SM-liigan tuoreet mestarit – tähtiloistoa ja pahasti sivuraiteille jääneitä nimipelaajia

Hilpeä hetki Tapparan mestaruusjuhlissa – tähtipelaajat yllättävän ongelman edessä 1:12
Video: Hilpeä hetki Tapparan mestaruusjuhlissa – tähtipelaajat yllättävän ongelman edessä

Tampereen Tappara voitti SM-liigan mestaruuden myös kaudella 2022–23. Asia varmistui, kun Tappara kaatoi torstain viidennessä finaaliottelussa Lahden Pelicansin lukemin 5–4. MTV Urheilu esittelee Tapparan mestaruusjoukkueen pelaajat.

Arvioissa mukana ovat ne pelaajat, jotka esiintyivät Tappara-paidassa kevään pudotuspeleissä.

Maalivahdit

Christian Heljanko

Loisti CHL:ssä ja kevään pudotuspeleissä. Tuplamestaruuksien kulmakivi. Oli kovien paineiden kohteena ulkojääkiekkoilullisten tekijöiden myötä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Niko Hovinen

Hyppäsi siirtorajalla Vaasan Sportista Tapparaan. Jäi kuitenkin Heljangon takana täysin kakkosvahdin rooliin.

Puolustajat

Casimir Jürgens

Tapparan jykevää luutijaosastoa. Jürgens on profiloitunut jämäkäksi peruspuolustajaksi. Hän oli ikään kuin kirvesrintojen puolustuspelaamisen ilmentymä. Ei hosu, eikä sähellä. Hoitaa oman hommansa vuoden varmasti.

Valtteri Kemiläinen

Tapparan takalinjojen kiekollinen rokkitähti. Ylivoiman libero, alakolmion syöttölauta. Kemiläinen takoi taas runkosarjassa hurjaa jälkeä (43 ottelua, 8+34=42). Meno ei hyytynyt myöskään pudotuspeleissä (14 ottelua, 0+10). Yksi SM-liigan parhaista hyökkäävistä puolustajista.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kasper Kulonummi

19-vuotias Kulonummi kuuluu Tapparan tulevaisuuden nimiin. Pelasi keväällä yhden pudotuspeliottelun ja merkkautti nimensä Kanada-maljaan. Voi olla jo ensi kaudella selkeästi suuremmassa roolissa kirvesrintojen takalinjoilla.

Maksim Matushkin

Matushkin, 33, palasi tuttuun ympäristöön, missä alkoi tapahtua. Matushkin oli Kemiläisen takana Tapparan puolustuksen kiekollinen kakkosmoottori. Hoiti myös paikan tullen vielä isompaa roolia. Yksi Tapparan kauden onnistujista.

Mikael Seppälä

Leijonien viime kevään maailmanmestari näytti taas sen, miksi hänestä on tullut yksi Suomen parhaista puolustuspään luutijoista. Jämäkkä kuin mikä ja asennetta ei puutu. Valmentajan ihannepuolustaja. Kevät jatkunee MM-kisaympyröissä.

Ben Thomas

Kanadalaispuolustaja toi Tapparalle oivallista leveyttä. Väläytteli osaamisellaan finaalisarjassa. Hoiti oman ruutunsa moitteettomasti.

Joni Tuulola

Kirvesrintojen yleismies-Jantunen. Jakeli Lahden neljännessä finaalissa hämmästyttävän upeita syöttöjä. Tuulolan kehitys on jäänyt hieman junnaamaan paikoilleen. Maisema on vaihtumassa kahden perättäisen mestaruuden jäljiltä.

Veli-Matti Vittasmäki

Tapparan puolustuspään johtaja isolla J:llä. Vittasmäki on luotettavuuden perikuva. Yksi SM-liigan parhaista puolustuspään puolustajista. Tekee pienet asiat äärimmäisen laadukkaasti. Ei hötky tiukoissa paikoissa.

Hyökkääjät

Jonathan Davidsson

Saapui veljensä kanssa joulukuun puolessa välissä Tampereelle. Säväytti heti alkumetreillä sähäkällä ja räväkällä pelityylillään. Jäi hieman kauden edetessä paitsioon. Toi silti tärkeää leveyttä ja energiaa Tapparan alempiin ketjuihin.

Marcus Davidsson

Veljesparin timanttihaku. Loistava kahden suunnan sentteri, joka istui loistavasti Tapparan muottiin. Täydellinen kakkos-kolmossentteri Liigaan. Iski finaaleiden voittomaalin ja ansaitsi paikkansa Tappara-fanien sydämissä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Philip Granath

Norjalainen tehopörrääjä. Energiapakkaus, joka piti paikkansa ketjuruletin keskellä. Kysymys jatkoa ajatellen: pystyykö Granath antamaan vielä suuremman panoksen itsestään Tapparalle?

Juuso Ikonen

Paikkaajahyökkääjä, joka ehti jo kertaalleen poistua Tapparasta. Toi osaamista alempiin ketjuihin. Leveyspelaaja mestaruusjoukkueessa.

Kristian Kuusela

Kokenut hyökkääjä jäi keväällä pahasti sivuraiteelle, kun luottoa ei herunut päävalmentaja Tapolalta. Uran viides Suomen mestaruus. llmoitti ratkaisevan finaalin jälkeen, että ura oli tässä. Hattu päästä.

Jori Lehterä

Lehterä havitteli uransa ensimmäistä mestaruutta. Mitä jäi käteen? Ei yksi vaan kaksi pyttyä. Tapparan pelillinen johtaja, joka hioi kuvioita jopa keskellä yötä. SM-liigan vaarallisimman ylivoiman sielu ja aivot.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Anton Levtchi

Palasi nopean Pohjois-Amerikan piipahduksen jälkeen takaisin Tapparaan. Jäi kuitenkin aivan kakkosviulun soittajaksi. Väläytteli osaamisellaan, mutta ei päässyt missään vaiheessa aidosti ytimeen. Parempaa voi odottaa jatkossa.

Waltteri Merelä

Koki pelottavan loukkaantumisen syksyn Karjala-turnauksessa. Palasi sen jälkeen tyylillä kehiin. Yksi Tapparan mestaruuden isoista syömähampaista. Harvoja finalisteja, joille voi povata tulevaisuutta jopa NHL-ympyröiden puolella.

Niko Ojamäki

Odotukset olivat tapissa, kun KHL:n maalipörssin voittaja palasi takaisin SM-liigaan. Tulosta myös tuli. SM-liigan vaarallisin maalintekijä, jonka taso ei heilahdellut myöskään kevään ratkaisupeleissä.

Geoff Platt

Takavuosien SM-liigan tähtihyökkääjä, joka on hiipunut matkan varrella. Kunnostautui nyt nelosketjun energiapelaajana, jos pääsi kokoonpanoon.

Petteri Puhakka

Yksi Tapparan pitkän linjan nousevista nimistä. Loistavasta alivoimapelaajasta on kehittynyt mainio yleispelaaja. Potentiaalia on vieläkin varastossa. Voi olla jopa yksi ensi kauden isoista tähtipelaajista.

Otto Rauhala

Mister mestarikippari. Tapparalaisuuden ilmentymä. Rauhala oli lähes koko kauden ajan sivussa pahojen loukkaantumisten myötä. Pääsi keväällä mukaan ja iski finaaleissa isoja osumia.

Veli-Matti Savinainen

Jos haluat voittaa, soita Savinaiselle. Maalinedustan kuningas, iso väriläiskä, jolla kädet eivät tärise tiukoilla hetkillä. Ansaitusti pudotuspelien MVP-pelaaja.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kristian Tanus

Taiturimaisesta hyökkääjästä on kasvanut iso vastuukantaja. Tanus löysi mainion henkisen kemian Lehterän kanssa. Parasta ei olla vielä nähty.

Patrik Virta

Jäi totaalisesti sivuraiteelle rikkonaisen kauden keskellä. Edellisen mestaruusjoukkueen kakkossentteri ei meinannut mahtua edes pelaavaan kokoonpanoon keväällä. Maisema vaihtuu.

Lue myös:

    Uusimmat