Tässä on Valtteri Bottaksen uusi luottomies: ”Tuntuu kuin uudelta alulta"

Valtteri Bottas saa täksi F1-kaudeksi uuden tekijän taustalleen, kun Riccardo Musconi ottaa Mercedeksellä suomalaisen kisainsinöörin tehtävät haltuunsa.

Bottaksen aiempi kisainssi Tony Ross vaihtoi viime kauden päätteeksi Mercedeksen Formula E -tiimiin. Ross piti ennen Bottasta puhetta Nico Rosbergin tiimiradiossa.

Suomalaiskuskin pilttuussa on Barcelonan talvitesteissä harjoiteltu normaalien testiprosessien ohella myös kommunikaatiota kuskin ja uusien insinöörien välillä.

– On siinä aina vähän enemmän työtä aloittaa kuskin ja insinöörin välinen yhteistyö. Minulla on itse asiassa sekä uusi kisainsinööri että uusi suorituskykyinsinööri. Se tuntuu vähän kuin uudelta alulta, Bottas kertoo.

Italialainen Musconi on tehnyt aiemmin töitä Mercedeksen ratainsinöörinä sekä sitä ennen muun muassa Hondalla, josta hän päätyi Brawnin mestaritiimin kautta Mersun palkkalistoille saksalaisyhtiön ostettua toiminnot kaudeksi 2010.

– Aloimme tuntea toisemme paremmin vasta viime vuoden lopulla. Joskus muutokset voivat olla hyviä, Bottas sanoo Musconista.

– Kaikissa tapaamisissa joulu- ja tammikuussa oli hyvä tehdä töitä uusien ihmisten kanssa. Myös täällä testeissä se on ollut mukavaa. Olemme tutustuneet toimiimme paremmin, koska kisaviikonloppuina aika on rajattua.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat