Tässä on unelmatalosi!

Perinteinen rintamamiestalo päihitti Jokakodin kyselyssä ökykalliit luksuskodit!

Suomalainen haluaa asua perinteiseen tyyliin ja vehreässä ympäristössä, sen todistaa Jokakodin kysely, jossa etsittiin suomalaisten unelmataloa. Rintamamiestalo keräsi äänistä 29 prosenttia, joten voitto oli täpärä. Muun muassa kallis kartano järvenrannalla ja tyylikäs city-asunto jäivät suloisen rintamamiestalon jalkoihin.

– Rintamamiestalo vaan on niin kodikas ja ihana, ja niissä on yleensä myös iso tontti, nimimerkki Irmeli58 kertoo.

– Ne ovat hyvin tehtyjä, aika tilavia ja mukavan kodikkaita ja lämpöisen tuntuisia puutaloja, Talllu perustelee.

Lukijat arvostivat myös perinteitä.

Se on työllä ja hiellä saatu aikaiseksi silloin kun oli puutetta kaikesta paitsi työstä. Selväpiirteinen ja toimiva, ekologinen ulkovessoineen ja puulämmityksineen, nimimerkki Topi toteaa.

Myös nimimerkille Minä tunnearvo on tärkeä sidos.

– Se muistuttaa lapsuuskotiani.

Kerrankin kunnon luksuselämää

Myös hulppea koti järven rannalla sai kannatusta tullen toiseksi 25,1 prosentin äänimäärällä. Perustelutkin olivat selvät, ainakin nimimerkille Pasu.

– Hulppea ökytalo olisi mahtavaa saada. Uima- ja porealtaat sisällä ja ulkona, oma kuntosali ja leffateatteri! Olisi ihanaa elää kerrankin kunnon luxus-elämää

Onnekas Jone kertoo kokemuksesta, kuinka hyvältä ökyily tuntuu.

– Asun jo omalla rannalla 300 neliötä + rantasauna, kivaa on varsinkin tällaisena kesänä.

Monelle riittäisi pienikin talo, kunhan se olisi vain järven rannalla.

– Ei tarvitse olla mahdollisimman suuri, komea ja kallis, mutta järven ranta on ykköstoive. Yksinkertainen ja moderni jollain rauhallisella seudulla, suomalaisen luonnon keskellä, jonkin kauniin järven rannalla. Siellä saisi sielu levätä, hehkuttaa nimimerkki Kjh.

Maalla muuttuu mökkihöperöksi

– Kattohuoneisto keskellä kaupunkia mielellään jokimeri näköalalla, voiko parempaa olla. Kaupungin valot tuikkimassa alapuolellasi ja häly ei yllä katon tasalle. Kaikki tarvittava kävelyetäisyydellä ei paikoitusongelmia ei busseja, unelmoi nimimerkki Pirke.

Moni onkin Pirken kanssa samoilla linjoilla, sillä kolmanneksi eniten pisteitä keräsi city-koti, joka sai 22,8 prosenttia annetuista äänistä. Myös nimimerkki Landela kannattaa kaupunkiasumista.

– Haluan kaiken olevan lähellä ja kiva kun elämää ympärillä. Kuka sitä maalle menee, tulee mökkihöperöksi!

Mökki ei houkuttele

Mökki metsän keskellä hävisi kisan unelmakohteesta, vaikka se sai 18,2 prosenttia annetuista äänistä. Kannattajiakin siis löytyi, eikä syytä tarvinnut perustella liikaa.

– Luonnonrauhaa ja omaa olotilaa, nimimerkki Minä toteaa lyhyesti.

Kuvat: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat