Tässä ne ovat: Viime vuoden suosituimmat etunimet!

Sofia ja Elias ovat vuonna 2011 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Sofian sai ensimmäiseksi nimekseen 449 tyttöä ja Elias annettiin etunimeksi 506 pojalle.

Sofian jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Venla, Aada, Emma ja Aino. Pojille useimmin annetut etunimet Eliaksen jälkeen olivat Onni, Eetu, Leo ja Aleksi.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat edelleen Maria, Sofia, Emilia, Olivia ja Aino. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Mikael, Johannes, Olavi ja Onni.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ida, Elias ja Emil suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ida. Poikien nimistä suosituimmat olivat Elias ja Emil. Idan sai nimekseen 41 tyttöä ja Eliaksen tai Emilin 38 poikaa.

Idan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Ellen, Ella, Emma ja Elin. Pojille annettiin Eliaksen ja Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Benjamin ja Anton. Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Ida. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Johannes, Alexander, Erik, Mikael ja Emil.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 61 380 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 30 120 tyttöä ja 31 260 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 54 116 ja ruotsinkielisiä 3 555. Kaikkiaan lapsia syntyi 62 058.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja