Tässä kokoomuksen uusi puheenjohtaja – Petteri Orpo sai äänivyöryn

2:57

Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi on äänestyksessä valittu sisäministeri Petteri Orpo.

Orpo sai äänestyksessä 441,4 ja Alexander Stubb sai 361 ääntä. Yhteensä hyväksyttyjä ääniä annettiin 802,4 ääntä. 

Kokoussali puhkesi raikuviin suosionosoituksiin ja samalla alkoi soimaan Petteri Orpon päiväisessä puheessakin kuulunut suomalaisräppäri Elastisen Eteen ja ylöspäin -kappale.

Kiitospuheessaan Orpo kiitti erityisesti kanssakilpailijaa Alexander Stubbia koko puolueen puolesta. Samalla hän kutsui niin Stubbin kuin Elina Lepomäen ylös lavalle.

– Alex, haluan kiittää sinua koko puolueen puolesta. --- Toivotan sinulle kaikkea mahdollista hyvää, Orpo sanoi. Hän lisäsi, ettei Stubbin potentiaali tule menemään hukkaan.  

Alexander antoi myös neuvoja kiitospuheessaan väistyvänä puheenjohtajana uudelle puheenjohtajalle.

– Ole tarkkana prosenttilaskujen kanssa. Toiseksi käytä shortseja harkiten.

Kokoomuksen puheenjohtajakisan toiselle kierrokselle etenivät aikaisemmin päivällä sisäministeri Petteri Orpo ja nykyinen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb. Orpo sai vaalin ensimmäisellä kierroksella 396,8 ääntä ja Stubb 294,4 ääntä. Kisasta putosi kansanedustaja Elina Lepomäki, joka sai 122,4 ääntä.

3:20

Hyväksyttyjä ääniä ensimmäisellä kierroksella annettiin yhteensä 813,6. Orpo oli lähellä tulla valituksi jo ensimmäisellä kierroksella, sillä hän sai niistä 48,7 prosenttia.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja