Mainos

Tässä esittäytyy ehdokas pääkaupungin uudeksi ratikaksi

Sininen kroatialainen ratikka on ensimmäinen ehdokas uusista vaunumalleista, jota testataan Helsingissä. Päätökset uusista ratikoista tehdään ensi vuonna.

Pääkaupungin vihreät tutut ratikat saavat nyt rinnalleen sinistä väriä ja pyöreämpiä muotoja, sillä ensi maanantaista lähtien myös matkustajat pääsevät testaamaan uutta kroatialaista raitiovaunua.

Tätä uutta matalalattiaratikkaa on testattu Helsingissä jo kuukauden verran ja koska koeajot ovat sujuneet hyvin, myös matkustajat pääsevät kyytiin. Kroatiratikka on kulkenut Helsingin kaduilla jo 600 kilometriä. Kuukauden aikana vaunusta on testattu muunmuassa jarrut - hiekkapainoilla ja ilman.

Uusi vaunu on puolen vuoden ajan liikenteessä linjoilla 6 ja 8. Muille linjoille pitkä ratikka ei yksinkertaisesti taivu.

Suomen talvea varten siihen pitäisi asentaa myös esimerkiksi tuplaikkunat.

- Teknisten ominaisuuksien lisäksi meitä kiinnostaa, millaista palautetta matkustajat antavat vaunusta ja sen kyydistä, HKL-Raitioliikenteen kehittämispäällikkö Ollipekka Heikkilä sanoo.

HKL on hankkimassa 40 uutta raitiovaunua. Kaikilla vaunuvalmistajilla on mahdollisuus suorittaa koe- ja esittelyajoja Helsingissä. Koeajot eivät sido HKL:ää vaunuhankinnoissa.

Uusia raitiovaunuja koskeva tarjouskilpailu käynnistyy tänä vuonna. Hankintapäätökset tehdään 2009.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.