Mainos

Tarja Halosen Venäjä-suhteille kehuja

Aamulla Huomenta Suomessa vieraillut valtiotieteen Jukka Tarkka ruoti presidentti Tarja Halosen virkakausia.

– Halonen on keskittynyt yleismaailmallisiin asioihin, johon kenelläkään ei voi olla mitään vastaansanomista. Hänen panostamisensa globaaleihin solidaarisuusasioihin on hänen tavaramerkkinsä, tulee jäämään sillä historiaan. On sitä arvojohtajuutta, jota häneltä on odotettu.

Venäjä-suhteet Halonen on Tarkan mielestä hoitanut hyvin.

– Hän on pystynyt luomaan sellaisen keskusteluyhteyden ainakin Putinin aikoina ja ilmeisesti myös Medvedeviin. Silloin tällöin näyttää käyvän sillä tavalla, että kun henkilökohtaisesti keskustellaan keskenään, niin Venäjän puolelta luvataan jotain, ja se myös toteutuu ainakin vähäksi aikaa. Venäjä on hyvin arvaamaton kumppani, mutta kyllä Halonen on näillä keskusteluilla saanut ajoittain joitakin asioita myös tapahtumaan.

Yhdysvaltain suuntaan ilmassa on kuitenkin joitain kysymysmerkkejä.

– Voi olla, että suomalaiset ylikorostavat sitä, että Halonen ei ole viime aikoina käynyt Valkoisessa talossa. Se ei ole kauhean merkittävä signaali, eikä siitä kannata olla huolissaan.

Suomen 12. presidentti, Sauli Niinistö, aloittaa kuuden vuoden virkakautensa huomenna järjestettävissä virkaanastujaisissa.

(MTV3)

Katso valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan haastattelu: (Huomenta Suomi 29.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.