Tapparan tuoreella pelaajavärväyksellä erikoinen historia – päävalmentaja Grönborgilla vahvasti näppinsä pelissä

Hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara ilmoitti solmineensa kaksi uutta pelaajasopimusta. 

Ruotsalaispuolustaja Mattias Bäckman ja tshekkihyökkääjä Radek Muzik vahvistavat kirvesrivejä yksivuotisilla sopimuksilla. Kummankin sopimukseen kuuluu kolmen kuukauden koeaika.

30-vuotias Bäckman siirtyy Tapparaan SHL-seura Linköpingistä. Puolustajan viisi edellistä kautta ovat olleet todella hankalia loukkaantumisten osalta, sillä otteluita on kertynyt yhteensä vain 39. Viime kaudella hän ei pelannut otteluakaan.

Tapparan uudeksi päävalmentajaksi valittu ruotsalainen Rikard Grönborg on seuran mukaan ollut vahvasti vaikuttamassa maanmiehensä pestaamiseen.

– He voittivat yhdessä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2012, jolloin Rikard toimi Ruotsin apuvalmentajana Roger Rönnbergin tiimissä, Tapparan urheilupomo Antti Tuomenoksa taustoittaa joukkueen verkkosivuilla päävalmentajan vaikutuksesta Bäckmanin seuravalintaan.

Myös Muzik siirtyy Suomen mestarin paitaan Ruotsista. Viime kaudella hän pelasi yhteensä 44 ottelua Luulajan ja Örebron joukkueissa, joissa maaleja syntyi kaksi. 22-vuotias laitahyökkääjä tuo Tuomenoksan mukaan leveyttä Tapparan rosteriin.

Uusi Tappara-valmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa" 0:52
Uusi Tappara-valmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa"

Lue myös:

    Uusimmat