Tapparalla edessä juhlakausi: Ismo Lehkoselta ja Lasse Kukkoselta isoja huomioita SM-liigajätistä – "Eivät tuoneet joukkueeseen mitään"

15:22
SM-liigastudio perkasi Tapparan suorituksia.

Tapparan finaalihaaveet tyssäsivät maanantaina, kun Lukko kaatoi kirvesrinnat otteluvoitoin 3-1. C Moren jääkiekkoasiantuntijat Lasse Kukkonen ja Ismo Lehkonen korostavat, että Tapparan on seuraavaksi katsottava peiliin.

Tappara ei pystynyt haastamaan runkosarjavoittaja Lukkoa toivotulla tavalla. esitykset jättivät paljon kinkkisiä kysymyksiä ilmaan, joihin Tapparan on löydettävä vastauksia.

– Ei varmasti olla Tampereella varmastikaan tyytyväisiä siihen, miten he pystyivät loppujen lopuksi haastamaan Lukkoa. Paljon kysymysmerkkejä jäi. Mikä oli joukkueena se tekemisen taso? Mitä me haluamme olla? Mikä on meidän pelitapa? Mihin päin alamme viemään tätä ryhmää? Miten saamme tuotua seuraavaa Tappara-sukupolvea sisälle, Kukkonen listaa.

Lehkonen on Kukkosen kanssa samoilla linjoilla. Tapparan pysähdyttävä pohtimaan seuran tulevaa suuntaa.

– Kyllähän Tapparalla on tiukka paikka päivittää tuo juttu. Minkälaisen joukkueen he haluavat tuoda uuteen halliin? Onko vanha Tapparan dna enää se voittava systeemi, Ismo Lehkonen pohtii.

Lehkonen korostaa, että Tapparan pukukopissakin on peiliin katsomisen paikka. Suurin osa pelaajista ei kyennyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi kauden edetessä.

– Oli kahden kerroksen väkeä. Siellä oli yksi osasto, joka pystyi illasta toiseen toistamaan. Toinen oli hämmästelemässä ja kummastelemassa – sanoisin jopa vapaamatkustajina, jotka eivät tuoneet joukkueeseen mitään, Lehkonen tylyttää.

Tappara pelaa SM-liigan pronssiottelussa HIFK:n vieraana keskiviikkona. Ottelu voi seurata cmore.fi-palvelussa kello 18.15 alkaen. 

Pääkuvan video: Millaisen viestin Lehkonen ja Kukkonen lähettivät Tapparan nuorille tähdille Anton Levtchille, Patrik Virralle ja Kristian Tanukselle? He olivat joukkueensa kantavia voimia runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä he eivät kuitenkaan pystyneet nousemaan siihen rooliin, mitä finaalipaikkaan olisi vaadittu. Asiantuntijat perkaavat myös Lukko-TPS-finaalin lähtökohtia.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja