Tappara vei SM-loppuotteluiden avauksen – yhdeksien liigafinaalien mies sivalsi ratkaisun

Tappara johtoon – Kristian Kuuselan heitto kimpoaa Eemil Viron kautta sisään 1:27
Kristian Kuusela sivalsi ovelasti Tapparan voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman.

Tappara aloitti jääkiekon SM-liigan loppuottelut 2-1-kotivoitolla Turun Palloseuraa vastaan. Runkosarjavoittaja Tapparan voittomaalin iski jo uransa yhdeksättä finaalisarjaa pelaava Kristian Kuusela.

Kuusela pääsi yllättämään loistavasti pelanneen TPS-maalivahti Andrei Karejevin ylivoimalla hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä. Konkari lähetti ovelan, matalan laukauksen, joka muutti suuntaa turkulaisten puolustajan Eemil Viron jaloista.

TPS teki ottelun avausmaalin myös ylivoimalla, kun 18-vuotias slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky napautti Christian Heljangon torjunnasta maalille jääneen kiekon verkkoon. Ottelua oli ehditty tuossa vaiheessa pelata reilut viisi minuuttia.

TPS heti johtoon – Juraj Slafkovsky puttaa kiekon Christian Heljangon nokan edestä sisään 1:14
Juraj Slafkovsky teki TPS:n avausmaalin finaalisarjassa.

Myös Tapparan avauserässä tekemä 1-1-tasoitusmaali muutti suuntaa TPS:n pelaajistosta, kun runkosarjan pistepörssin voittaja Anton Levtchi onnistui viimein tekemään pudotuspelien ensimmäisen osumansa niin ikään ylivoimalla.

SM-liigan loppuottelut jatkuvat lauantaina Turussa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Tapparan ylivoima tuottaa heti tulosta: Anton Levtchi iskee tasoituksen 1:16
Anton Levtchin laukaus muutti suuntaa TPS-puolustuksesta.