Tappara tuohtui KalPan maalista – Jukka Rautakorpi suomi tuomiota rajuin sanoin: "Tilannehuone toimi päin persettä"

KalPa nousi Tapparaa vastaan tappioasemasta voittoon asti. Ottelun aikana parranpärinää aiheutti KalPan kolmannen erän tasoitusmaali.

Videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigakierrokselta.

Kuopiolaisten hyökkääjä Frank Gymer kuljetti vauhdilla kiekon Tapparan puolustusalueelle, ja ajoi puolustajien ohi tamperelaisten maalille. Maalille ajaessaan hän osui rajusti Tappara-maalivahdin Christian Heljankoon.

Taustalta tilanteeseen tullut Kai Kantola siirsi kiekon tyhjään maaliin, kun Heljanko oli törmäyksen takia poissa työpaikaltaan.

Tappara haastoi tilanteen, mutta osuma hyväksyttiin. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei sulattanut tuomiota.

– Peli oli maalin peli, mutta täällä tapahtui selvä oikeusmurha. Tämä tilannehuone, joka on Helsingissä toimi ihan päin persettä. Se yksi maali oli törkeä suoritus, mikä täällä hyväksyttiin, minkä me haastoimme, ja joka oli jopa selvä jäähyn paikka. Maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua, ajettiin suoraan molaria päin ja sen jälkeen kaveri laittaa kiekon tyhjään maaliin. Oli uskomaton suoritus, Rautakorpi totesi puhelimitse MTV Sportille.

– Muutenhan peli oli kova peli ja molemmat joukkueet taistelivat hienosti. Mutta se ei kuulunut jääkiekkoon nykysääntöjen mukaan. Se täytyy kyllä nostaa tosi isosti ja nimenomaan SM-liigalle, jos he tällaisia tilannehuoneita rakentelevat, niin kyllä pitää olla tilanteiden tasalla, hän jatkoi.

Rautakorpi halusi painottaa, ettei maalin hyväksyminen ollut ottelun erotuomarikaksikon Jarno Heikkisen ja Petri Lindqvistin vika. Ennen kautta Liigan tiedotteessa kerrottiin, että ottelun tuomaristo tekee valmentajanhaastoissa lopullisen päätöksen.

– Eihän tämä tuomareiden vika ollut missään nimessä, vaan tilannehuoneessa tehdään ratkaisut. Nyt puhutaan Jyri Rönnistä (Liigan erotuomarijohtaja) ja hänen vetämästään järjestelmästä, Rautakorpi kertoi näkemyksensä ja jatkoi:

– Täällä on paljon ihmisiä, jotka olivat paikan päällä ja jotka olevat ihan samaa mieltä. Jos se tulkitaan, että se oli joku puolustajan työntö, ihmettelen kyllä.

Tappara johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta joka kerta KalPa nousi tasoihin ja lopulta ohi ja voitti ottelun 4-3-lukemin.

– Tulimme peliin hyvin kiinni ja totta kai hallinta vähän vaihteli. Meillä oli toisessa erässä jossain kohtaa haastetta, mutta pääsimme eteenpäin. Kireä peli kaiken kaikkiaan, Rautakorpi mietti.

– Aina jää jossiteltavaa tuommoisesta ja se on harmi kyllä. Heillä on aikaa nähdä se ja videota pyöritellä eri suunnista. Hämmästyttävää, että tuollaisia ratkaisuja tehdään. Jos asiasta vitsiä heitetään, niin kohta pitää olla haasto-oikeus tilannehuoneellekin, Rautakorpi jatkoi.


 

Lue myös:

    Uusimmat