Tappara-tähti Veli-Matti Savinainen teki härskin tempun – TPS löi 5 000 euroa pöytään, pelikielto uhkaa

TPS teki tästä tilanteesta käsittelypyynnön – Tappara-tähti Veli-Matti Savinaiselta raju isku TPS:n Sisu-Petteri Lehtoseen 0:39

TPS on tehnyt käsittelypyynnön torstain Tappara–TPS-ottelussa tapahtuneesta Veli-Matti Savinaisen huitomistilanteesta.

Tilanne tapahtui ottelun kolmannen erän puolen välin tuntumassa, kun Savinainen ja TPS:n puolustaja Sisu-Petteri Lehtonen tavoittelivat kiekkoa. Lehtonen oli edellä, minkä myötä Savinainen lähti likaiselle polulle.

Savinainen täräytti rajun kirvesiskun Lehtosen jalkaan niin, että tämä kaatui laitaa päin.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta itse ottelussa.

Video kyseisestä hetkestä näkyy jutun yläreunasta.

TPS päätti tehdä kurinpitosääntöjen 20 §:n mukaisen käsittelypyynnön tapahtuneesta. TPS lähetti kirjallisen pyynnön Liigan toimitusjohtajalle Mikko Pulkkiselle, minkä yhteydessä se maksoi 5 000 euron käsittelymaksun.

Mikäli käsittelypyyntö johtaa rangaistukseen – käsittelymaksu palautetaan seuralle.

Liigan kurinpitodelegaatio tutkii nyt Savinaisen toimintaa.

Liiga kertoi jo torstaina, että TPS-hyökkääjä Linus Fröbergin taklaus Tapparan Olli Juoleviin etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. Fröberg sai itse ottelussa 5+20-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Törkytaklaus kolahti päähän – TPS-hyökkääjälle suihkukomennus 2:37