Tappara sai kirin käyntiin – Tampereen puolivälierään pedattiin trillerimäinen asetelma

1:06
Tapparan pakka aukesi – näin syntyi Röglen voittomaaliksi jäänyt kolmas osuma.

Rögle rokotti taiston alkupuolella Tapparan virheistä, mutta tamperelaiset virittivät lopussa kiriä. Jääkiekon CHL:n ensimmäinen puolivälieräottelu päättyi ruotsalaisisäntien 3–2-voittoon.

Taisto käynnistyi Tapparan kannalta surkeasti. Tamperelaisjoukkue oli reilun kahden minuutin jälkeen maalineduspuolustamisessaan myöhässä ja kiekko painui vieläpä hyökkääjä Geoff Plattista omaan häkkiin.

0:56
Oma maali: Tapparan peli sai karsean alun.

Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla napsahti seuraava kirpaiseva takaisku, kun Maksim Matushkinin palautussyöttö ylivoimalla meni pieleen. Röglen Linus Sandin iski väliin ja karkasi läpiajosta maalintekoon.

1:09
Rögle sivalsi toisen maalinsa Tapparaa vastaan alivoimalla Maksim Matushkinin harhapalautuksesta.

Toisessa erässä Tapparaa rokotti puolittaiseen läpiajoon puikahtanut Oskar Stål Lyrenäs, ja ruotsalaisisäntien johto kasvoi kolmeen maaliin.

Röglen kolmas kihaus näkyy ylälaidan videolta.

Tappara onnistui kuitenkin raapimaan kiriä päätöserässä. Niko Ojamäki viimeisteli ensin kirvesrintojen ensimmäisen maalin ranteella, ja kiekko pomppi myöhemmin pömpeliin Valtteri Kemiläisen lyöntilaukauksesta.

0:50
Niko Ojamäki avasi Tapparan hanat kolmannessa erässä.

0:57
Valtteri Kemiläinen nosti Tapparan maalin päähän.

Viikon päästä Tampereella käytävään toiseen puolivälierään suunnataan jännittävistä lähtökohdista, kun jatkopaikka ratkeaa yhteismaalien perusteella. Rögle on 3–2-asemassa otteluun lähdettäessä vain maalin edellä.

Samat joukkueet kohtasivat viime kaudella CHL-finaalissa, joka päättyi Röglen voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja