Dominik Hrachovina raivostutti koronakommenteillaan – Tshekin päävalmentajalta voimakas ulostulo

Tapparan ja Tshekin jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Dominik Hrachovina latasi Karjala-turnauksen alla ällistyttäviä koronaviruskommentteja. Tshekin päävalmentaja Filip Pesan otti tapaukseen voimakkaasti kantaa.

Hrachovina kohautti lausunnoillaan tiistaina Tshekin maajoukkueen mediatilaisuudessa, kun hänelle esitettiin kysymys koronavirustilanteesta Suomessa.

– Tämä on median keksimää teatteria, jota käsitellään täällä joka päivä. Tiedämme sen, mutta Suomessa tilanne on normaali ja ihmiset käyttäytyvät normaalisti. Onneksi emme ole Tshekissä, eikä meidän tarvitse sietää niitä olosuhteita, Hrachovina pamautti Sport.sk:n mukaan.

Hrachovinan lausunnoista nousi Tshekissä kohu ja kommentit herättivät myös raivoa. Maassa on tähän mennessä todettu yli 413 000 koronatartuntaa ja yli 4 700 koronakuolemaa.

Tshekin päävalmentaja Filip Pesan irtisanoutui täysin Hrachovinan kommenteista ja kertoi tämän sanomisten vaikuttaneen koko joukkueeseen.

– Emme ole Dominik Hrachovinan kanssa ollenkaan samaa mieltä. Jääkiekkomaajoukkue ja monet seurat ovat ryhtyneet moniin toimenpiteisiin koronaviruksen vastaisessa taistelussa ja tukeneet heitä, jotka tekevät töitä virusta vastaan. Pahoittelen koko joukkueen puolesta, johon hänen sanomisensa vaikuttivat, Pesan sanoi.

Hrachovina pyysi myöhemmin anteeksi "tapaa, jolla hän ilmaisi itseään", kun Tshekki yritti keskittyä voittamaan turnauksen. Hän sanoi samassa yhteydessä, että hänellä on mielipiteensä.

Hrachovina torjui lauantaina Tshekin 2–0-voitossa Suomea vastaan nollapelin pysäyttämällä 24 kutia. Tshekki hävisi päätöspäivänä turnauksen voittaneelle Venäjän nuorisojoukkueelle 0–3 ja tuli turnauksessa toiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat