Tappara kokoaa kovaa joukkuetta uudelle areenalle – haalimassa maajoukkuetason vahvistuksia: "Pitää taistella mestaruudesta"

5:31
Tappara joutui nöyrtymään jatkoajalla HIFK:lle.

Koronakriisi on runnellut muiden SM-liigajoukkueiden tapaan Tampereen Tapparaa, mutta kaasu pysyy pohjassa. MTV Urheilun tietojen mukaan kirvesrinnat ovat olleet erittäin aktiivisia pelaajamarkkinoilla. 

Tappara aloitti kauden heikosti, mutta vauhti on noussut kevättä kohti ja joukkue taistelee tosissaan paikasta kuuden joukossa. 

Talouspuolella kausi on ollut katsojien poissaolon takia vaikea. Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro sanoi MTV Urheilulle, että kaudesta tulee tappiollinen. 

– Omistajat laittoivat vuosi sitten 800 000 euroa, mikä on auttanut paljon kauden aikana. Pystymme katsomaan vähän pidemmälle kuin seuraavat kaksi viikkoa.  

Ne katseet ovat jo Tampereen uudessa ylpeydessä, Tampereen monitoimiareenassa. 

Seppälä ja Plazer tulossa

Tappara pääsee uudelle areenalle näillä näkymin joulukuussa. Syksyn pelit pelataan vielä Hakametsässä. 

– On hienoa, että pääsemme järjestämään Hakametsässä vielä kunnon jäähyväiset niin, että yleisöä pääsee mukaan. 

Millään höntsäporukalla Tappara ei aio monitoimiareenalle lähteä. Tappara on havitellut lukuisia EHT-tason pelaajia.

Syöttiin ovat tarttumassa MTV Urheilun muualta saamien tietojen mukaan ainakin KooKoo hyökkääjä Kyle Plazer ja KalPan puolustaja Mikael Seppälä.

Tappara yritti muun muassa Pelicansin Hannes Björnistä, mutta häntä ei Tampereelle saatu houkuteltua. 

Tämän kauden runkopelaajia on jo kiinnitetty aiemmin. Dominik Hrachovina, Valtteri Kemiläinen, Ben Blood, Charles Bertrand, Patrik Virta, Kristian Tanus, Otto Rauhala, Kristian Kuusela, Anton Levtchi, Jukka Peltola ja Sami Moilanen jatkavat ensi kaudellakin. 

 – Joukkueen pitää olla kiinnostava ja sillä pitää pystyä taistelemaan mestaruudesta. Meidän velvollisuutemme on pitää sillä tavalla tuote kunnossa, Aro muistutti. 

Tällä kaudella Tapparan pelaajabudjetiksi määriteltiin ennen kauden alkua 2,8 miljoonaa euroa. Se oli koko SM-liigassa kolmanneksi korkein. 

– Tarkkoja lukuja ensi kaudelle emme ole vielä määritelleet, mutta isoja loikkia emme ole ottamassa. Järki täytyy pitää mukana. 

"Ilman areenaa miettimistä olisi enemmän"

Tapparan johto on tehnyt paljon töitä ottelutapahtuman järjestämiseksi uudella areenalla. Samalla yhteistyösopimusten neuvottelut ovat käyneet kuumana. 

Tamhockeyn yli 400 kumppanuussopimusta on ollut katkolla juuri uuteen pelipaikkaan siirtymisen takia. 

– Uusi areena on kiinnostanut yrityksiä. Toki myyminen olisi vielä helpompaa, jos maailma olisi normaali. 

Vaikka yleisö saisi palata halleihin ensi kauden alussa, ei ole mitään takeita siitä, että katsojamäärät olisivat samoja kuin koronaa edeltävällä ajalla. Aro ei ole Tapparan puolesta huolestunut. 

– Ilman uutta areenaa miettimistä voisi olla enemmän. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja