Mainos

”Tappajalima” valtaa Ranskan turistirantoja – lähelle uskaltaa vain kaasunaamarissa: ”Voi tappaa sekunneissa”

Ranskan Bretagnen niemimaan rantoja piinaava vihreä levä vapauttaa myrkyllisiä huuruja. Levään on yhdistetty useita kuolemantapauksia.

Ainakin kolmen henkilön ja kymmenien eläinten väitetään kuolleen ”tappajalimaksi” kutsutun vihreän levän vapauttamaan myrkkyyn, uutisoi France24. Kaikkiaan kuusi uimarantaa on suljettu kesän aikana Bretagnen niemimaalla leväpelon takia.

Jos lahonneen levän päälle astuu, se vapauttaa myrkyllisiä rikkivetyhuuruja. Kaasulle altistuminen voi aiheuttaa tajunnan menetyksen ja hengittyksen lamaantumisen, kertoo Sky News.

– Se voi tappaa sekunneissa, toteaa aktivisti Andre Ollivro The Guardianille.

Saint-Brieucin ranta on suosittu matkakohde, mutta tänä kesänä se on suljettu. Siellä uskaltaa liikkua toistaiseksi vain kaasunaamari kasvoilla. Myös rannan varrella sijaitsevien mökkien omistajilta on pääsy kielletty kiinteistöihinsä.

Lenkkeilijä löytyi kuolleena levän keskeltä

Viimeisimmät menehtyneistä ovat 18-vuotias osteriviljelijä ja 70-vuotias eläkeläinen, jotka kuolivat heinäkuussa liikuttuaan kahdella eri levän valtaamalla rannalla. Tapausten välillä oli vain viikko, kertoo Sky News. Myrkkyyn kuolleiden eläinten joukossa on ainakin villisikoja, koiria ja hevonen.

Aktivistien mukaan levän suuren määärän taustalla ovat nitraatteja sisältävät lannoitteet ja eläinten jätökset. Ollirvo toteaa France24:lle leväongelman heijastavan valtion kyvyttömyyttä rajoittaa nitraattimäärää, jota maatilat vapauttavat vesistöihin.

Vaarallisesta levästä ollaan oltu huolissaan 1970-luvulta lähtien.

Vuonna 1989 syytökset kansanterveyttä koskevasta skandaalista saivat lisäpontta, kun lenkkeilijä löydettiin kuolleena rannalta levän keskeltä, kertoo Sky News.

Kuolinsyyn ei kuitenkaan ole osoitettu olevan yhteydessä levään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja