Tapio Suominen tuomittiin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta alentuneesti syyntakeisena

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Tapio Suomisen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta alentuneesti syyntakeisena.

Ylen entinen ruutukasvo ja tunnettu urheilutoimittaja Suominen pahoinpiteli vartijaa Ylen tiloissa viime vuoden helmikuussa. Ennen käsikähmää Suominen oli uhannut tappaa vartijan teräaseella.

Joitain päiviä välikohtauksen jälkeen Yle ilmoitti irtisanoneensa Suomisen.

Myönsi syytteet, mutta katsoi olleensa sairas

Syytteiden mukaan Suominen löi vartijaa nyrkillä sekä suksipaketilla. Tilanne päättyi, kun vartija otti Suomisen hallintaan ja paikalle saapui poliisi.

Oikeudessa Suominen vetosi sairauteensa, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

Kertomansa mukaan hän kärsi tilanteessa maniavaiheesta, eikä jälkikäteen muistanut tekonsa tarkempia yksityiskohtia. Hän kuitenkin myönsi syytteet oikeiksi.

Ymmärsi tehneensä väärin

Käräjäoikeuden mukaan Suominen oli teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen, mutta ei kokonaan syyntakeeton. 

Oikeus siis katsoi, että Suominen oli tilanteessa ymmärtänyt toimineensa väärin, vaikka kärsikin teon hetkellä sairaudestaan.

Tämän puolesta puhui oikeuden mukaan muun muassa se, että Suominen oli vartijan kertomuksen mukaan tekojen yhteydessä ilmoittanut, ettei hän tulisi saamaan teostaan "mitään", koska kärsii mielenterveysongelmista. 

Niin ikään syyntakeisuuden puolesta puhui se, että Suominen oli vartijan kertomuksen mukaan pyytänyt tilanteessa käytöstään anteeksi.

Yli tuhannen euron sakko

Koska Suominen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena, asia otettiin huomioon lieventävänä seikkana rangaistusta määrättäessä. Oikeuden mukaan tavallisessa tapauksessa vastaavista teoista oikeudenmukainen rangaistus olisi ollut noin 60 päiväsakkoa.

Nyt Suominen määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa 1350 euroa. 

Lisäksi Suominen määrättiin maksamaan vartijalle korvauksia muun muassa kivusta ja särystä sekä henkisestä kärsimyksestä 400 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat