Tapio Suominen myöntää pahoinpidelleensä vartijaa: "Sairauteni vuoksi en kyseisen illan ja yön tapahtumia henkilökohtaisesti juurikaan muista"

Tapio Suominen on myöntänyt pahoinpitelysyytteensä oikeaksi. Kertomansa mukaan hän ei kuitenkaan muista tapahtumaillan ja -yön kulkua ja vaatii, ettei häntä tuomita teosta rangaistukseen.

Syyttäjän mukaan Suominen uhkasi tappaa vartijan ja pahoinpiteli tätä viime vuoden helmikuussa.

Välikohtaus sattui Yleisradion tiloissa eräänä perjantaisena aamuyönä.

Suominen on aiemmin kertonut julkisuudessa, että välikohtaus liittyi siihen, että Ylen vartija oli puuttunut tilanteeseen, jossa hän oli ollut lähdössä Ylen tiloista kotiin.

Suomisen käsityksen mukaan puuttuminen liittyi hänen käytökseensä, joka oli hänen mukaansa hänen sairautensa, eli kaksisuuntaisen mielialahäiriön värittämää. Kertomansa mukaan hän oli tapahtumahetkellä selvin päin.

Suominen vetosi sairauteensa myös oikeussalissa Helsingin käräjäoikeudessa, kun tapauksen käsittely alkoi tänään. Hän kuitenkin myönsi syytteen oikeaksi.

– Sairauteni vuoksi en kyseisen illan ja yön tapahtumia henkilökohtaisesti juurikaan muista, mutta en toisaalta epäile, etteikö asianosaisen ja todistajan kertomus tapahtumien kulusta pitäisi paikkansa. Siinä mielessä myönnän syytteen oikeaksi.

Rangaistusta Suominen ei teostaan omasta mielestään tästä syystä ansaitse.

– Vaadin, että rangaistusta ei missään nimessä tule tuomita.

Hänen ei oman käsityksensä mukaan tulisi myöskään joutua maksamaan pahoinpitelyn uhriksi joutuneelle vartijalle.

Suomisen mukaan hän on ehdottanut asian käsittelyä sovittelumenettelyssä, mutta tapauksen asianomistajan puolelta järjestelyyn ei ole suostuttu.

Lue myös:

    Uusimmat